Džo Dante – Tvorac Gremlina

Džozef Džejms “Džo” Dante, junior (engl. Joseph James “Joe” Dante, Jr.; Morstaun (Nju DŽerzi), 28. novembar 1946) američki režiser, producent, montažer i glumac.

Rediteljsku karijeru je započeo 1968, radeći za legendarnog reditelja i producenta niskobudžetnih igranih filmova Rodžera Kormana, a najpoznatiji je po filmovima Urlikanje, Gremlini, Unutrašnji svemir, Komšije iz pakla, Mali vojnici i Šašava družina: Ponovo u akciji. Često režira u žanrovima horor-komedije i naučne fantastike.

Filmografija
 2011-2017 Hawaii Five-0 (TV Serija) (10 epizoda)

 2015-2016 Salem (TV Serija) (2 epizoda)

 2016 MacGyver (TV Serija) (1 epizoda)

Wire Cutter (2016)

 2016 Legends of Tomorrow (TV Serija) (1 epizoda)

 2014 Witches of East End (TV Serija) (2 epizoda)

Poe Way Out (2014)
 2009 Splatter (TV Serija) (10 epizoda)
 2009 The Hole
 2007 The Greatest Show Ever (TV Film)

 2007 CSI: NY (TV Serija) (1 epizoda)

Boo (2007)

 2005-2006 Masters of Horror (TV Series) (2 episodes)

Homecoming (2005)
 2006 Trapped Ashes (priča segmenti “Wraparound”)
 2003 Haunted Lighthouse (kratki)

 2001 Night Visions (TV Serija) (2 epizoda)

If a Tree Falls…/The Occupant (2001) … (segment “The Occupant”)
A View Through the Window/Quiet Please (2001) … (segment “Quiet Please”)
 1997 The Second Civil War (TV Film)

 1995 Picture Windows (TV Serija) (1 epizoda)

Lightning (1995)

 1994 Rebel Highway (TV Serija) (1 epizoda)

 1993 Matinee

 1991-1992 Eerie, Indiana (TV Serija) (5 epizoda)

 1989 The ‘Burbs
 1987 Amazon Women on the Moon (segmenti “The French Ventiloquist's Dummy” [TV cut & DVD only], “Hairlooming”, “Bullshit or Not”, “Critic's Corner”, “Roast Your Loved One”, “Reckless Youth”)
 1987 Innerspace

 1986 Amazing Stories (TV Serija) (2 epizoda)

The Greibble (1986)
Boo! (1986)

 1985 The Twilight Zone (TV Serija) (1 epizoda)

The Shadow Man/The Uncle Devil Show/Opening Day (1985) … (segment “The Shadow Man”)
 1985 Explorers
 1984 Gremlins
 1983 Twilight Zone: The Movie (segment “It's a Good Life”)
 1981 The Howling
 1979 Rock ‘n’ Roll High School (nepotpisan)
 1978 Piranha
 1968 The Movie Orgy (Dokumentarac)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *