Lee Strasberg – profesor čiji su učenici bili najvažniji glumci epohe

Lee Strasberg (rođen kao Israel Strasberg; 17. novembar 1901 – 17. februar 1982) američki glumac, teatarski režiser i nastavnik glume, najpoznatiji po promovisanju metodske glume, odnosno po višegodišnjem vođenju ugledne glumačke škole Actors Studio gdje su mu učenici bili neki od najuglednijih američkih glumaca 20. vijeka.

Filmografija

1981 Skokie (TV Film)
Morton Weisman
1979 Going in Style
Willie
1979 Boardwalk
David Rosen
1979 …and justice for all.
Grandpa Sam
1978 The Last Tenant (TV Film)
Frank
1977 The Godfather Saga (TV Mini-Serija)
Hyman Roth
1976 The Cassandra Crossing
Herman Kaplan
1974 The Godfather: Part II
Hyman Roth
1953 China Venture
Patterson
1937 Parnell
Pat (nepotpisan)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *