Rejčel Mekadams – glumica, filantrop, aktivista

Rejčel Mekadams (engl. Rachel McAdams; rođena 17. novembra 1978. u Londonu, Ontario) kanadska glumica.

Pažnju javnosti privukla je 2004 godine ulogom Redžine Džordž u tinejdžerskoj komediji Opasne djevojke i Alison Hamilton u ljubavnoj drami Bilježnica. Oba filma ostvarila su dobru zaradu na bioskopskim blagajnama i obezbijedili joj status holivudske zvijezde u usponu. Tokom 2005. nastupila je u romantičnoj komediji Lovci na djeveruše, trileru Noćni let i drami Porodica Stoun i zahvaljujući radu u dotadašnjoj karijeri bila nominovana za nagradu BAFTA za buduću zvezdu.

U periodu između 2006. i 2008. Makadamsova se pojavila u samo dva filma, ali se tokom 2009. ponovo vratila visokobudžetnim holivudskim projektima, uključujući politički triler U igri, ljubavnu dramu Žena vremenskog putnika i blokbaster Šerlok Holms u kome je igrala Ajrin Adler. Istu ulogu tumačila je i u nastavku Šerlok Holms: Igra sjenki iz 2011. a te godine nastupila je i u romantičnoj komediji Ponoć u Parizu Vudija Alena. Nakon toga Makadamsova se pojavila u ljubavnim filmovima I u dobru i u zlu, Ka čudu i Vrijeme za ljubav, kao i u trilerima Strast i Najtraženiji čovjek. Godine 2015. igrala je jednu od glavnih uloga u drugoj sezoni TV serije Pravi detektiv i nastupila u filmu Pod lupom, koji joj je doneo nominaciju za Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi.

Filmografija

2017 Disobedience
Esti Kuperman
2016 Doctor Strange
Christine Palmer
2015/I Spotlight
Sacha Pfeiffer
2015 True Detective (TV Serija)
Detective Ani Bezzerides
2015 Southpaw
Maureen Hope
2015/I Aloha
Tracy Woodside
2015/I The Little Prince
The Mother (glas)
2015 Every Thing Will Be Fine
Sara
2014 A Most Wanted Man
Annabel Richter
2013/I About Time
Mary
2012 Passion
Christine
2012 To the Wonder
Jane
2012 The Vow
Paige
2011 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Irene Adler
2011 Midnight in Paris
Inez
2010 Morning Glory
Becky
2009 Sherlock Holmes
Irene Adler
2009 The Time Traveler's Wife
Clare
2009 State of Play
Della Frye
2008 The Lucky Ones
Colee
2007 Married Life
Kay Nesbitt
2005 The Family Stone
Amy Stone
2005 Red Eye
Lisa Reisert
2005 Wedding Crashers
Claire Cleary
2003-2005 Slings and Arrows (TV Serija)
Kate McNab
2004 The Notebook
Allie
2004 Mean Girls
Regina George (kao Rachel Mcadams)
2002 The Hot Chick
Jessica
2002 Perfect Pie
Patsy
2002 My Name Is Tanino
Sally Garfield
2002 Guilt by Association (TV Film)
Danielle
2002 Earth: Final Conflict (TV SeriJA)
Christine Bickwell
– Atavus High (2002) … Christine Bickwell
2001 Shotgun Love Dolls (TV Film)
Beth
2001 The Famous Jett Jackson (TV Serija)
Hannah Grant
– Food for Thought (2001) … Hannah Grant

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *