Sofi Marso – prosto savršena

Sofi Marso (fr. Sophie Marceau) francuska filmska glumica, rođena 17. novembra 1966. godine u Parizu.

Najpoznatije uloge je ostvarila u filmovima: Hrabro srce, Ana Karenjina i Svijet nije dovoljan u jednom od filmova o Džejmsu Bondu.

Biografija

Rođena kao Sofi Danijel Silvi Mopi u Parizu (Francuska). Filmsku karijeru započinje sa 14 godina tinejdžerskim filmom Kloda Pinotoa Žurka (La Boum, 1980). Igra i u nastavku Žurka 2 (La Boum 2) i za tu ulogu nagrađena je Sezarom za glumicu koja najviše obećava. Sa 18 godina nastupa kao partnerka Žerara Depardjea i Katrin Denev u filmu Tvrđava Sagan. Te iste godine pojavila se sa Žan-Polom Belmondom u filmu Joyeuses Pâques.

Privatni život

Ima dvoje dece, jedno sa poljskim rediteljom Andžejom Zulavskim, a drugo sa producentom Džimom Lemlijem.

Filmografija

2015 A Spiritual Matter (TV Film)
Viktoria
2015 Jailbirds
Mathilde Leroy
2014 Nature Is Speaking (TV Serija)
Mère Nature
– Mother Nature (2014) … Mère Nature (Francuska verzija, glas)
2014 The Missionaries
Judith Chabrier
2014 Quantum Love
Elsa
2013 Arrêtez-moi
La coupable
2012 Happiness Never Comes Alone
Charlotte Posche
2010 With Love… from the Age of Reason
Marguerite vel Margaret Flore
2009 Cartagena
Muriel
2009 Don't Look Back
Jeanne
2008 De l'autre côté du lit
Ariane Marciac
2008 LOL (Laughing Out Loud) ®
Anne
2008 Female Agents
Louise Desfontaines
2007 Trivial
Victoria / Lucie
2005 Anthony Zimmer
Chiara Manzoni
2004 À ce soir
Nelly
2003 The Car Keys
La clapman
2003 I'm Staying!
Marie-Dominique Delpire
2003 Alex & Emma
Polina Delacroix
2001 Belphegor: Phantom of the Louvre
Lisa / Belphégor
2000 Fidelity
Clélia
1999 The World Is Not Enough
Elektra King
1999 A Midsummer Night's Dream
Hippolyta
1999/I Lost & Found
Lila Dubois
1997 Firelight
Elisabeth Laurier
1997 Marquise
Marquise
1997 Anna Karenina
Anna Karenina
1995 Beyond the Clouds
The Girl
1995 Braveheart
Princess Isabelle
1994 La fille de d'Artagnan
Eloïse d'Artagnan
1993 Fanfan
Fanfan
1991 La note bleue
Solange Sand
1991 For Sasha
Laura
1990 Pacific Palisades
Bernardette
1989 My Nights Are More Beautiful Than Your Days
Blanche
1988 L'étudiante
Valentine Ezquerra
1988 Chouans!
Céline
1986 Descent Into Hell
Lola Kolber
1985 Police
Noria
1985 L'amour braque
Mary
1984 Happy Easter
Julie
1984 Fort Saganne
Madeleine of Saint-Ilette
1982 La boum 2
Vic Beretton
1980 The Party
Vic Beretton

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *