Chris Robinson – Biografija

Christopher Mark “Chris” Robinson (rođen 20. decembra, 1966) američki muzičar. Pjevač rock and roll benda The Black Crowes i brat njihovog gitariste Rich Robinsona.

Rane godine

Robinson je rođen u Marietta, Georgia, u neposrednoj blizini Atlante. Sin je Nancy Jane Bradley i Stanley “Stan” Robinsona, koji je imao hitić na Billboardovoj listi 1959-te zvan “Boom-A-Dip-Dip” i koji je umro septembra 2013. Zajedno sa bratom Richom, Robinson je formirao Mr. Crowe's Garden 80-tih, bend čija je muzika bila pod velikim uticajem The Faces i The Rolling Stones. Svirali su po klubovima širom Atlante.

Karijera
The Black Crowes

1989, Mr. Crowe's Garden mijenjaju svoje ime u The Black Crowes.

Potpisali su ugovor za Rick Rubinovu etiketu Def American za koju su realizovali svoj debi album Shake Your Money Maker.

Uspjeh debi albuma ih je doveo do toga da budu predgrupa na turneji ZZ Top.

Maja 1991 Robinson je uhapšen zbog napada, pljuvanja i uznemiravanja ženskog kupca u jednoj radnji a u medijima je govorio o svom korišćenju marihuane.

Tokom sljedećih devet godina The Black Crowes su doživjeli dosta promjena realizovavši 6 studijskih albuma. Početkom 2002 objavili su da je bubnjar Steve Gorman otišao iz benda i da će The Black Crowes uzeti pauzu.

Lični život

8 septembra, 1996, oženio je glumicu Lalu Sloatman, nećakinju muzičara Franka Zappe. Razveli su se 1998.

Decembra 2000, Robinson je oženio glumicu Kate Hudson. Njihov sin, Ryder Russell Robinson, je rođen 7 januara 2004. 14 avgusta 2006, nakon 6 godina braka, Hudson je proglasila njihovu separaciju. 17 novembra 2006, Robinson je predao papire za razvod, navodeći nepomirljive razlike i tražeći zajedničko starateljstvo nad njihovim sinom. Razvod je odobren 22 oktobra 2007, a Robinson je dobio zajedničko starateljstvo nad Ryderom.

2009, Robinson je oženio Allison Bridges. Njihova kćerka, Cheyenne Genevieve Robinson, je rođena 26 decembra, 2009.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *