Claire Forlani – glumica sa najljepšim očima na svijetu

Claire Antonia Forlani (Twickenham, London, 17. decembra 1972.), engleska glumica.

Rani život

Claire Forlani je rođena u Twickenhamu 1972. Kćer je je Barbare Dickinson i Pierluigija Forlanija, muzičkog menadžera iz Ferrare, Italija. S 11 godina je počela pohađati školu Tring Park School for the Performing Arts, gdje je počela studirati glumu. Tokom šest godina obrazovanja je takođe učila ples, što ju je dovelo do nastupa u Krcko Orašćiću i opereti Orfej u podzemlju.

Karijera

1993. se preselila u San Francisco. 1994. je nastupala u filmu Policijska akademija:Misija u Moskvi. Od 1995. i filma Mallrats biva primijećena, slijedi 1996 uloga u akcionom hitu The Rock a onda 1998 uloga njene karijere Upoznajte Joea Blacka. To joj je bio finansijski najuspješniji film u karijeri. Nakon toga je 2001. glumila u filmu Antitrust koji je dobio pomiješane kritike. 2003. glumi u Medaljon s Jackiem Chanom a 2006. je Dr. Peyton Driscoll u seriji CSI: NY. 2007. slijedi Carolina Moon a 2008. glumi s Danielom Craig u filmu Flashbacks of a Fool.

Bila je u vezi sa glumcima: Beniciom Del Torom, Johnom Cusackom, Ben Stillerom i Bred Pitom.

8 Juna 2007 Forlani se udala za škotskog glumca Dougraya Scotta u italiji. 27 Decembra 2014 dobili su sina Milo Thomas Scott.

Filmografija

Godina Naziv Uloga Napomena
1992 Gypsy Eyes Katarina
1994 Police Academy: Mission to Moscow Katrina
1995 Mallrats Brandi Svenning
1996 The Rock Jade Angelou
1996 Basquiat Gina Cardinale
1996 Garage Sale Julia Kratki film
1997 The Last Time I Committed Suicide Joan
1998 Basil Julia Sherwin
1998 Meet Joe Black Susan Parrish
1998 Into My Heart Nina
1999 Mystery Men Monica
2000 Magicians Lydia
2000 Boys and Girls Jennifer Burrows
2001 Antitrust Alice Poulson
2002 Triggermen Emma Cutler
2003 Northfork Mrs. Hadfield
2003 The Medallion Nicole James
2004 Bobby Jones: Stroke of Genius Mary Malone Jones
2004 Gone Dark Monica Prince Video; AKA The Limit
2005 Green Street Shannon Dunham
2005 Ripley Under Ground Cynthia
2005 Shadows in the Sun Isabella Parish Tv film
2007 In the Name of the King Solana
2008 Flashbacks of a Fool Adult Ruth
2008 Beer for My Horses Annie Streets
2009 Not Forgotten Katie Direct-to-video
2009 Shannon's Rainbow Christine Direct-to-video
2011 Love's Kitchen Kate Templeton
2013 Another Me Ann Delusey
2016 Precious Cargo Karen Direct-to-video

Televizija

Godina Naziv Uloga Napomena
1991 Press Gang Judy Wellman Epizoda: “Chance Is a Fine Thing”
1992 Press Gang Judy Wellman Epizoda: “In the Picture”
1993 JFK: Reckless Youth Ann Cannon Tv film
2003 The Pentagon Papers Patricia Marx Tv film
2004 Memron Vangela Clay Tv film
2005 Untitled David Diamond/David Weissman Project Allison Tv film
2005 Shadows in the Sun Isabella Parish Tv film
2006 Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King Doris Frehman Epizoda: “Crouch End
2006–2010 CSI: NY Dr. Peyton Driscoll Tv serija
2007 Carolina Moon Victoria “Tory” Bodeen Tv film
2009 False Witness Pippa Porter Tv miniserija
2011 Ice Jacqueline Tv miniserija
2011 Camelot Queen Igraine Tv serija
2011–2012 NCIS: Los Angeles Lauren Hunter Tv serija
2012 Scruples Billy Winthrop Ikehorn Tv film
2016–2017 Hawaii Five-0 Alicia Brown Tv serija
2016 Running for Her Life (AKA Run to Me) Allison Tv film

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *