Mary Jane Blige – Kraljica r'n'b muzike

Mary Jane Blige, rođena 11. januara 1971., poznatija pod svojim scenskim imenom Meri Džej Blajdž, američka pjevačica i kompozitor.

Dobitnik je devet Gremi nagrada i četiri američkih muzičkih nagrada.

Blajdž je snimila osam multi-platinastih albuma.

Jedini je umjetnik sa Gremi nagradama u kategoriji pop, rap, gospel, i RnB muzici.

Blajdž je dobitnik nagrade za kombinovanje hip-hopa i soula u ranim 1990-im.

Rangirana je kao stota na listi od 100 najvećih pjevača svih vremena od strane časopisa Roling stoun.

Diskografija

1992: What's the 411?
1993: What's the 411? Remix
1994: My Life
1997: Share My World
1999: Mary
2000: Ballads
2001: No More Drama & Familly affair
2002: Dance for Me
2003: Love & Life
2005: The Breakthrough
2006: Mary J. Blige & Friends
2007: Growing Pains
2009: Stronger with Each Tear
2011: My Life II… The Journey Continues (Act I)
2013: A Mary Christmas
2014: Think Like a Man Too
2014: The London Sessions
2015: My Life II… The Journey Continues (Act 2)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *