Michèle Mercier – Nezaboravna Angelique

Michèle Mercier (rođena 1 Januar 1939 kao Jocelyne Yvonne Renée Mercier) francuska glumica.

Kroz karijeru je radila sa mnogim poznatim rediteljima kao što su: François Truffaut, Jean-Pierre Melville, Jacques Deray, Dino Risi, Mario Monicelli, Mario Bava, Peter Collinson i Ken Annakin. Glumila je sa: Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman, Jean-Paul Belmondo, Jean Gabin, Charles Aznavour, Robert Hossein, Charles Bronson, Tony Curtis i Charlton Heston. Glumila je u više od 50 filmova a najpoznatija je po serijalu Angelique, Marquise des Anges.

Filmografija

 2013 La Famille Katz (TV Serija)
Viviane

 2009 Venus and Apollo (TV Serija)
Nicole Domont / Nicole
 2004 Parizhskaya lyubov Kosti Gumankova
French teacher
 2004 Krasnaya kapella (TV Mini-Serija)
Elen (Present Days)
 2001 Beauty Centre (TV Serija)
Naomi (2003)
 1998 La rumbera
Rachel anziana
 1984 Jeans Tonic
Michèle Dubreuil, Aphrodite's mother
 1979 Götz von Berlichingen mit der eisernen Hand
Adalheid – Countess von Walldorff
 1977 Les femmes du monde (TV Film)
Danièle Ravennes
 1972 The Call of the Wild
Calliope Laurent
 1972 The Annuity
Celle qui danse avec Louis Martinet (nepotpisana)
 1971 Roma bene
Wilma Rappi
 1971 Per amore o per forza
Arabella
 1971 Web of the Spider
Elisabeth Blackwood
 1971 Macédoine
Catherine
 1970 You Can't Win ‘Em All
Aila (kao Michele Mercier)
 1969 A Golden Widow
Delphine Berger
 1969 Cemetery Without Crosses
Maria Caine (kao Michele Mercier)
 1968 Emma Hamilton
Emma Lyon-Hamilton
 1968 Angelique and the Sultan
Angélique de Peyrac
 1967 Untamable Angelique
Angélique de Peyrac
 1967 The Oldest Profession
Brit (segment “Ère préhistorique, L'”) (kao Michele Mercier)
 1966 Soleil noir
Christine Rodier
 1966 Come imparai ad amare le donne
Dottoressa Francesca Marcos
 1966 I nostri mariti
Olga (segment “Il marito di Olga”) (kao Michele Mercier)
 1966 The Second Twin
Nathalie Neuville, Medical student
 1966 Angelique and the King
Angélique de Plessis-Bellière
 1965 God's Thunder
Simone Leboucher
 1965 Casanova 70
Noelle
 1965 Angelique: The Road to Versailles
Angélique de Peyrac
 1964 Angélique
Angélique Sancé de Monteloup
 1964 Via Veneto
 1964 Love in Four Dimensions
Luisa (segment “Amore e morte”)
 1964 Summer Frenzy
Gigi (kao Michele Mercier)
 1964 A Global Affair
Lisette (kao Michele Mercier)
 1964 The Thursday
Elsa
 1964 High Infidelity
Clara (segment “Gente Moderna”)
 1963 I mostri
The Wife (segment “L'Oppio dei Popoli”) (kao Michele Mercier)
 1963 Magnet of Doom
Lou
 1963 Black Sabbath
Rosy (segment “Il telefono”)
 1963 The Corrupt
Madeleine Clavet
 1962 Women of Devil's Island
Martine Foucher
 1962 Roaring Years
Elvira Acquamano
 1962 Avenger of the Seven Seas
Jennifer van Artz
 1961 The Wonders of Aladdin
Princess Zaina
 1961 Goodbye Again
Third Maisie (kao Michele Mercier)
 1961 Fury at Smugglers’ Bay
Louise Lejeune
 1960 Line of Sight
Hélène
 1960 Shoot the Piano Player
Clarisse
 1960 There Is the Brunette
Sophie
 1960 The Dance of Death
Dany
 1959 An Angel on Wheels
Augusta de Munchenberg
 1959 The Nights of Lucretia Borgia
Diana d'Alva
 1957 Give Me My Chance
Nicole Noblet
 1957 Retour de manivelle
Jeanne
 1954 My Seven Little Sins
Dancer (nepotpisana)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *