Olivier Martinez – Biografija

Olivier Martinez (rođen 12 januara 1966) francuski filmski glumac.

Postao je poznat nakon uloga u francuskim filmovima kao što su: Un, deux, trois, soleil (1993), za koju je nagrađen sa César Award kao “Glumac koji najviše obećava”, The Horseman on the Roof (1995), i The Chambermaid on the Titanic (1997).

Kasnije je glumio u hollywoodskoj produkciji, drami Before Night Falls (2000), erotskom trileru Unfaithful (2002) a igrao je i francuskog kralja droge u akcionom trileru S.W.A.T. (2003).

Bio je u vezi sa glumicom Mirom Sorvinom (1999–2002) , pjevačicom Kylie Minogue (2002–07) a u braku sa čuvenom glumicom Halle Berry (2013-2016).

Filmografija

Godina Naziv Uloga Napomena
1990 Navarro Rollo Epizoda “Barbès de l'aube à l'aurore”
1990 Plein Fer Pascal
1992 Odyssée Bidon Phil
1992 IP5: L'île aux Pachydermes Tony
1992 Les Paroles invisibles
1993 1, 2, 3, Sun Petit Paul
1995 Le Hussard sur le toit Angelo Pardi
1996 Mon Homme Jean-François
1997 La Femme de chambre du Titanic Horty
1999 La Ciudad de los prodigios Onofre Bouvila
2000 Nosotras David
2000 La Taule Le Muet
2000 Toreros Manuel
2000 Before Night Falls Lázaro Gómez Carriles
2000 Bullfighter Jack
2002 Semana santa Quemada
2002 Unfaithful Paul Martel
2003 The Roman Spring of Mrs. Stone Paolo di Lio Tv film
2003 S.W.A.T. Alexander Montel
2004 Taking Lives Paquette
2007 Blood and Chocolate Gabriel
2010 Knight and Day Beach Scene Nepotpisan
2011 Dark Tide Jeff Mathieson
2012 Cybergeddon Gustov Dobreff TV serija (2 epizode)
2012 Cybergeddon Zips Gustov TV serija (1 epizoda: “Gustov”)
2013 The Physician Shah Ala ad-Daula
2014 Revenge Pascal LeMarchal (5 epizoda)
2015 Texas Rising President Gen. Antonio Lopez de Santa Anna
2016 Mars Ed Grann
2016 The Godmother

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *