Curtis Hanson – Profil

Curtis Lee Hanson (24. mart, 1945 – 20. septembar, 2016) američki filmski reditelj, producent i scenarista.

Njegov režiserski rad uključuje psihološki triler The Hand That Rocks the Cradle (1992), neo-noir krimić L.A. Confidential (1997), komediju Wonder Boys (2000), hip hop dramu 8 Mile (2002), i romantičnu komedija-dramu In Her Shoes (2005).

Hanson je dobitnik oscara za najbolje adaptirani scenario 1998, kao ko-scenarista L.A. Confidential sa Brianom Helgelandom.

Filmografija

 2011 Too Big to Fail (TV Film)
 2007 Lucky You
 2005 In Her Shoes
 2002 8 Mile
 2002 Greg the Bunny (TV Serija) (1 epizoda)

 2000 Bob Dylan: Things Have Changed (Video spot)
 2000 Wonder Boys
 1983 Losin’ It
 1977 Evil Town (kao Edward Collins)
 1972 Sweet Kill

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *