Dee Snider – Profil

Daniel “Dee” Snider (rođen 15. marta 1955. godine u New Yorku), američki muzičartekstopisac, radio-voditelj i glumac, najpoznatiji kao pjevač i tekstopisac glam metal benda Twisted Sister.

Snider je bio rangiran #83 na popisu “100 najvećih metal pjevača svih vremena” od časopisa Hit parader.

Diskografija

Studijski albumi

Filmografija

  • Pee-wee's Big Adventure (1985) – cameo nastup na vrhu napa pjevanja automobila “Burn in Hell”
  • Private Parts (1997) – cameo nastup u otvaranju scene
  • Strangeland (1998)
  • Warning: Parental Advisory (2002)
  • Van Helsing's Curse (2004)
  • Kiss Loves You (2004)
  • Metal: A Headbangers Journey (2005)
  • The Celebrity Apprentice (2012)
  • The Celebrity Apprentice (2013)
  • The History of Future Folk (2012)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *