Terence Hill – Biografija

Terence Hill (Venecija, 29. mart 1939.) rođen kao Mario Girotti,  italijanski glumac poznat po ulogama u “špageti westernima” i komedijama. Bud Spencer i Terence Hill zajedno su snimili 17 filmova, uglavnom komedija, koje su bile jako popularne u Evropi.

Filmografija
 2018 My Name Is Thomas
Thomas
 2000-2018 Don Matteo (TV Series)
Don Matteo
 2011-2015 Un passo dal cielo (TV Serija)
Pietro
 2009 Doc West: La sfida (TV Film)
Doc West
 2009 Doc West (TV Film)
Minnesota West / Doc West
 2009 L'uomo che cavalcava nel buio (TV Film)
Rocco
 2006 L'uomo che sognava con le aquile (TV Film)
Rocco Ventura
 1997 Cyberflic
Skims
 1994 Botte di Natale
Travis
 1992 Lucky Luke (TV Serija)
Lucky Luke
 1991 Lucky Luke
Lucky Luke
 1987 Renegade
Luke
 1985 Miami Supercops
Doug Bennet / Officer Jay Donell
 1984 Non c'è due senza quattro
Eliot Vance / Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo
 1984 Don Camillo
Don Camillo
 1983 Nati con la camicia
Rosco Frazer / Steinberg
 1980 Poliziotto superpiù
Policeman Dave Speed
 1979 Org
Zohommm!!!
 1978 Pari e dispari
Johnny Firpo
 1977 March or Die
Marco Segrain
 1977 Mr. Billion
Guido Falcone
 1975 Un genio, due compari, un pollo
Joe Thanks / Nessuno
 1974 Porgi l'altra guancia
Father / Padre J.
 1973 Il mio nome è Nessuno
Nessuno
 1972 E poi lo chiamarono il magnifico
Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore
 1972 Il vero e il falso
Marco Manin
 1971 McCabe & Mrs. Miller
Townsperson (nepotpisan)
 1971 Il corsaro nero
Blackie
 1970 Lo chiamavano Trinità…
Trinità
 1970 La collera del vento
Marco
 1969 La collina degli stivali
Cat Stevens
 1969 Barbagia (La società del malessere)
Graziano Cassitta
 1968 I quattro dell'Ave Maria
Cat Stevens
 1968 Little Rita nel West
Black Star
 1968 Preparati la bara!
Django
 1967 La feldmarescialla
Prof. Giuliano Fineschi (kao Mario Girotti)
 1967 Dio perdona… Io no!
Cat Stevens
 1967 Io non protesto, io amo
Gabriele (kao Mario Girotti)
 1967 Die Nibelungen, Teil 2 – Kriemhilds Rache
Giselher (kao Mario Girotti)
 1966 Die Nibelungen, Teil 1 – Siegfried
Giselher (kao Mario Girotti)
 1965 Old Surehand
Toby (kao Mario Girotti)
 1965 Ruf der Wälder
Marcello Scalzi (kao Mario Girotti)
 1965 Duell vor Sonnenuntergang
Larry McGow (kao Mario Girotti)
 1965 The Oil Prince
Richard Forsythe (kao Mario Girotti)
 1965 Schüsse im 3/4 Takt
Enrico (kao Mario Girotti)
 1964 Amongst Vultures
Baker Jr. (kao Mario Girotti)
 1964 Winnetou: The Red Gentleman
Lt. Robert Merril (kao Mario Girotti)
 1963 Il gattopardo
Count Cavriaghi (kao Mario Girotti)
 1963 Il giorno più corto (kao Mario Girotti)
 1962 Il dominatore dei 7 mari
Babington (kao Mario Girotti)
 1961 Pecado de amor
Ángel Vega (kao Mario Girotti)
 1961 Le meraviglie di Aladino
Prince Moluk (kao Mario Girotti)
 1961 Giuseppe venduto dai fratelli
Benjamin as Adult (kao Mario Girotti)
 1960 Un militare e mezzo
Giorgio Strazzonelli (kao Mario Girotti)
 1960 Cartagine in fiamme
Tsour
 1959 Cerasella
Bruno (kao Mario Girotti)
 1959 Spavaldi e innamorati
Paolo (kao Mario Girotti)
 1959 Annibale
Quintilius (kao Mario Girotti)
 1959 Juke box – Urli d'amore
Othello (kao Mario Girotti)
 1959 Il padrone delle ferriere
Octave de Beaulieu
 1958 La spada e la croce
Lazzaro (kao Mario Girotti)
 1958 Anna di Brooklyn
Ciccillo – Don Luigi's nephew (kao Mario Girotti)
 1958 Il novelliere: Il ritratto di Dorian Gray (TV Film) (kao Mario Girotti)
 1957 Lazzarella
Luciano Pico (kao Mario Girotti)
 1957 La grande strada azzurra
Renato (kao Mario Girotti)
 1956 I vagabondi delle stelle
Franco (kao Mario Girotti)
 1956 Mamma sconosciuta
Gianni Martini (kao Mario Girotti)
 1956 Guaglione
Franco Danieli (kao Mario Girotti)
 1955 Divisione Folgore
Paratrooper Delavigne (kao Mario Girotti)
 1955 Gli sbandati
Wounded Estray (kao Marco Girotti)
 1955 La vena d'oro
Corrado (kao Mario Girotti)
 1954 Vacanze col gangster
Gianni (kao Mario Girotti)
 1953 Villa Borghese
Un compagno di scuola di Anna Maria (segment: Pi-greco) (nepotpisan)
 1953 L'età dell'amore (kao Mario Girotti)
 1953 La voce del silenzio
Boy at the barrier (kao Mario Girotti)
 1953 Il viale della speranza (kao Girolamo Girotti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *