Ivana Lupšić – Žena za “po potrebi” ili Žena “koja je potrebna”?! Razmisli duboko

Žena za “po potrebi” ili Žena “koja je potrebna”?! Razmisli duboko

Da “veza” za jednu noć i “viđanje po potrebi” nije ništa neobično. Štaviše, rekla bih da je to postao “savremeni model” dvoje ljudi.

Medjutim, da li se to uopšte može nazvati vezom? Da li u njima može da se sačuva dostojanstvo, spriječi nepotrebna patnja ili je u pitanju još jedan pogrešan životni stil, koji se nameće pop kulturom..?! Evo, ne znam… nisam pametna.
“Da li ćeš ikada znati šta osjećam ja..?!”
Naravno da ne! Ne zanima ga. On ne čuje tvoj glas, iako te zove. On ne razumije poruku koju mu pošalješ. On ne zna ništa o tebi. Nije ga briga.
Kada naiđe neka bolja, koja mu se dopadne on odlazi, a ti nemaš prava čak na patnju. Nema šta da objašnjava, on je jednostavno odlučio i to je tako. Znala si od samog početka kako stoje stvari. Svjesna si i sada, a kamoli tada, da si mu ti samo “recka na zidu”. Odlično znaš da kad ti pošalje poruku, ne šalje ti on, već njegov nagon… i ti u tom trenutku služiš samo svrsi.
Jedna moja “frendica” je godinama u takvoj “vezi”. Kad sam joj jednom prilikom rekla: “Zašto to ne prekineš ili porazgovaraš s njim da vidiš može li to da preraste u nešto više…”..ona mi se onako ironično nasmijala i rekla: “Polako, biće. Ivana, pobogu, još si u 19-om v.”
Ja sam samo zanijemila i rekla joj: “Meni je drago što sam staromodna, ja poštujem sebe”..
Ja ne pišem ovo da bi ti ja nešto pametovala, već da shvatiš vrijednost same sebe i onda kada nemaš nikog. Biće! Ostani dosljedna sebi. Budi ponosna što si žena i ti biraj. Ti biraš. To nije hir, već pitanje časti!
Zapitaj samu sebe da li želiš da budeš u takvoj vezi? Da li su ti dovoljne mrvice nečije pažnje? Da li i dalje želiš da budeš sa nekim ko te ne shvata ozbiljno, čak i onda kada pokušavaš da napraviš neki korak ka naprijed u toj vezi?
Ako želiš da živiš tako… onda neka je sa srećom!
Vaša, Iv! :*

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *