John Milius – Profil

photo by Variety

John Milius (11. april 1944.), američki filmski i televizijski reditelj, scenarista i producent, poznat kao jedan od najistaknutijih predstavnika tzv. Novog Hollywooda.

Poznat je po režiji filmova kao što su Vjetar i lav, Dan velikih talasa, Conan Barbarin, Crvena zora i Pozdrav kralju, te autor scenarija za Apokalipsu danas i prva dva filma iz serijala o Prljavom Harryju.

Filmografija
 1997 Rough Riders (TV Mini-Serija) (2 epizode)

Epizoda #1.2 (1997)
Epizoda #1.1 (1997)
 1994 Rebel Highway (TV Series) (1 epizoda)

Motorcycle Gang (1994)
 1994 Motorcycle Gang (TV Film)
 1985 The Twilight Zone (TV Serija) (1 epizoda)

The Shadow Man/The Uncle Devil Show/Opening Day (1985) … (segment “Opening Day”)
 1984 Red Dawn
 1973 Dillinger
 1970 Marcello, I'm Bored (Kratkometražni)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *