Kate Hudson – Biografija

Kate Hudson (Los Angeles, Kalifornija, 19. april 1979.), američka glumica, dobitnica Zlatnog globusa.

Biografija

Kate Hudson rodila se i odrasla u Los Angelesu. Njena majka je slavna glumica Goldie Hawn, a otac Bill Hudson, glumac i komičar. Roditelji su joj se razveli 18 mjeseci nakon njenog rođenja pa je odrasla s majkom i očuhom Kurtom Russellom, kojeg Kate smatra svojim drugim ocem. Ima mađarske, italijanske i jevrejske krvi.

Maturirala je 1997. godine i počela se baviti glumom, iako je bila primljena na Njujorški Univerzitet. Kao dijete slavnih roditelja nije htjela da je se povezuje s njima, ili da dobija uloge zbog svog porijekla.

Prva značajna uloga bila joj je ona u filmu Korak do slave iz 2000. godine, za koju je nominovana za Oscara, a dobila je Zlatni globus. Među daljnja ostvarenja ubrajaju se naslovi Četiri pera (2002.), Alex i Emma (2003.), Kako se riješiti frajera u 10 dana (2003. – partner Matthew McConaughey), Ključ tajni (2005.) i Ti, ja i Dupree – partner – Owen Wilson, Nije zlato sve što sja (2008).

Hudson je sedam godina bila udata za Chrisa Robinsona, pjevača rock grupe The Black Crowes, s kojim ima sina Rydera. Par se razveo 2007. godine. Kratko je bila u vezi s Owenom Wilsonom, a nakon što je on, nekoliko mjeseci nakon prekida njihove veze, pokušao samoubistvo, pojavile su se brojne špekulacije oko njegovog motiva za taj čin. Par je u proljeće 2008. kratko vrijeme ponovo bio zajedno, da bi Hudson u maju počela izlaziti s bivšim biciklističkim prvakom Lanceom Armstrongom.

Iako je Kate Hudson odgojena kao Jevrejka, nije pretjerano religiozna, ali je naglasila da je ljuti antisemitizam koji je vidjela u Parizu. Tužila je englesko izdanje časopisa “The National Enquirer” nakon što su napisali da je “neprirodno mršava”. Časopis “People” svrstao ju je u maju 2008. na prvo mjesto liste “Sto najljepših ljudi na svijetu”.

Filmografija
2017 Marshall
Eleanor Strubing
 2016 Deepwater Horizon
Felicia
 2016 Mother's Day
Jesse
 2016 Kung Fu Panda 3
Mei Mei (glas)
 2015 Rock the Kasbah
Merci
 2015 Panda Paws (Kratkometražni)
Mei Mei (voice)
 2015 Barely Famous (TV Serija)
Kate Hudson

Barely Famous (2015) … Kate Hudson
 2014 Good People
Anna Wright
 2014 Wish I Was Here
Sarah Bloom
 2013 Clear History (TV Film)
Rhonda
 2012-2013 Glee (TV Serija)
Cassandra July

 2011 Something Borrowed
Darcy
 2011 A Little Bit of Heaven
Marley Corbett
 2010 The Killer Inside Me
Amy Stanton
 2009 Nine
Stephanie
 2009 Bride Wars
Liv
 2008 My Best Friend's Girl
Alexis
 2008 Fool's Gold
Tess
 2006 You, Me and Dupree
Molly
 2005 The Skeleton Key
Caroline Ellis
 2004 Raising Helen
Helen Harris
 2003 Le divorce
Isabel Walker
 2003 Alex & Emma
Emma Dinsmore / Ylva / Elsa / …
 2003 How to Lose a Guy in 10 Days
Andie Anderson
 2002 The Four Feathers
Ethne Eustace
 2001 Ricochet River
Lorna
 2001 The Cutting Room (Kratkometražni)
Chrissie Campbell (nepotpisana)
 2000 Almost Famous
Penny Lane
 2000 Dr. T & the Women
Dee Dee
 2000 Gossip
Naomi Preston
 2000 About Adam
Lucy Owens
 1999 200 Cigarettes
Cindy
 1998 Desert Blue
Skye Davidson
 1996 EZ Streets (TV Serija)
Larraine Cahill

Icarus Ascending … Larraine Cahill
Neither Have I Wings to Fly … Larraine Cahill
 1996 Party of Five (TV Serija)
Cory

Spring Breaks: Part 1 (1996) … Cory

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *