Patricia Arquette – Biografija

Patricia Arquette (8. april 1968),  američka glumica koja dolazi iz glumačke porodice.

Za svoju ulogu u TV filmu Wildflower dobila je odlične ocjene kritike a glumila je zajedno sa Reese Witherspoon.

1997. nastavila je da pokazuje svoj veliki talent kao glumica kad se pojavila u filmu Lost Highway Davida Lyncha.

Kasnije je glumila sa svojim tadašnjim suprugom Nicolasom Cageom u filmu Bringin Out The Dead.

Arquette je glumila u nekoliko sezona TV serije Medium.

Na 87. dodjeli “Oscara” 2015. osvojila je Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu za film Odrastanje. Takođe, za istu ulogu osvojila je nagrade Zlatni globus i BAFTA-u.

Filmografija
2018 Escape at Dannemora (TV Mini-Serija)
Tilly Mitchell
 2017 Permanent
Jeanne Dickson
 2015-2016 CSI: Cyber (TV Serija)
Avery Ryan
 2015 Inside Amy Schumer (TV Serija)
Patricia Arquette

Last F… Able Day (2015) … Patricia Arquette
 2015 The Wannabe
Rose
 2014 9 Kisses (Kratkometražni)
Woman in Park
 2014 CSI: Crime Scene Investigation (TV Serija)
Avery Ryan

The Twin Paradox (2014) … Avery Ryan
Kitty (2014) … Avery Ryan
 2013-2014 Boardwalk Empire (TV Serija)
Sally Wheet
 2014 Electric Slide
Tina
 2014 Boyhood
Mom
 2013 Vijay and I
Julia
 2013 The Wait
Psychic (glas)
 2012 Law & Order: Special Victims Unit (TV Serija)
Jeannie Kerns

Dreams Deferred (2012) … Jeannie Kerns
 2012 Girl in Progress
Ms. Armstrong
 2005-2011 Medium (TV Serija)
Allison Dubois / Bridgette Dubois / Allison Dunham / …
 2008 A Single Woman
Storyteller
 2008 Medium Season 4: Introducing Cynthia Keener (Video spot)
Allison DuBois
 2008 Medium Season 4: Joe's Crayon Dream (Video spot)
Allison DuBois
 2006 Fast Food Nation
Cindy
 2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (Video spot)
Patricia Arquette
 2003 The Work of Director Michel Gondry (Video) (segment “Like a Rolling Stone”) (nepotpisana)
 2003 Tiptoes
Lucy
 2003 Holes
Kissin’ Kate Barlow
 2002 The Badge
Scarlett
 2001 Human Nature
Lila Jute
 2000 Little Nicky
Valerie Veran
 1999 Bringing Out the Dead
Mary Burke
 1999 Stigmata
Frankie Paige
 1998 The Hi-Lo Country
Mona Birk
 1998 Goodbye Lover
Sandra Dunmore
 1997 Nightwatch
Katherine
 1997 Lost Highway
Renee Madison / Alice Wakefield
 1996 Infinity
Arline Greenbaum
 1996 The Secret Agent
Winnie
 1996 Flirting with Disaster
Nancy Coplin
 1995 The Rolling Stones: Like a Rolling Stone (Video spot)
Woman
 1995 Beyond Rangoon
Laura Bowman
 1994 Ed Wood
Kathy O'Hara
 1994 Holy Matrimony
Havana
 1994 Betrayed by Love (TV Film)
Deanna
 1993 True Romance
Alabama Whitman
 1993 Ethan Frome
Mattie Silver
 1993 Trouble Bound
Kit Califano
 1991 Wildflower (TV Film)
Alice Guthrie
 1991 The Indian Runner
Dorothy
 1991 Dillinger (TV Film)
Polly
 1990 Tales from the Crypt (TV Serija)
Mary Jo

Four-Sided Triangle (1990) … Mary Jo
 1990 The Outsiders (TV Serija)
Rhonda Sue

The Stork Club (1990) … Rhonda Sue
 1990 Thirtysomething (TV Serija)
Stephanie

Good Sex, Bad Sex, What Sex, No Sex (1990) … Stephanie
 1990 CBS Schoolbreak Special (TV Serija)
Dana MacCallister

The Girl with the Crazy Brother (1990) … Dana MacCallister
 1989 The Edge (TV Film)
Raped Woman
 1989 Uncle Buck
Dodatni glasovi (glas)
 1988 Far North
Jilly
 1988 Time Out
Lucy
 1987 Daddy (TV Film)
Stacy Holder
 1987 Pretty Smart
Zero

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *