David Byrne – Profil

photo by Vulture

David Byrne, (Dumbarton, Škotska, 14. maj 1952.), američki pjevač, muzičar, kompozitor, tekstopisac i umjetnik.

Byrne je najpoznatiji kao frontman u novotalasnoj grupi Talking Heads, ali je takođe imao solo karijeru a iskušao se i u filmskim vodama. Utemeljio je diskografsku kuću Luaka Bop.

Rođen je u Škotskoj ali je odrastao u Hamiltonu/Ontario/Kanada i u Arbutusu/Maryland/SAD. Trenutno živi u New Yorku.

Diskografija
  • My life in the bush of ghosts, 1981. (Zajedno s Brianom Enom)
  • The Catherine wheel, 1981.
  • The Knee Plays, 1985.
  • True Stories, 1986.
  • Rei Momo, 1989.
  • The Forest, 1991.
  • Uh-Oh, 1992.
  • David Byrne, 1994.
  • Feelings, 1997.
  • In spite of wishing and wanting, 1999.
  • Look into the eyeball, 2001.
  • Lead us not into temptation, 2003.
  • Grown backwards, 2004.
  • Live from Austin TX, 2007.
  • Everything That Happens Will Happen Today, (s Brianom Enom) 2008.
  • Big Love: Hymanl 2008.
  • Here Lies Love (s Fatboy Slimom) 2010.
  • Live at Carnegie Hall, 2012. (s Caetanom Velosom)
  • Love This Giant, 2012. (St. Vincent)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *