Crveni Karton – Priča o grupi

Pank rok ska sastav Crveni Karton, oformljen je 2010. godine u Kruševcu. Ubrzo nakon formiranja benda izdaju, u sopstvenoj režiji, EP, a nedugo zatim i prvi album „Bekstvo u realnost“. Album ne ostaje nezapažen i kreću put mini turneje radi promocije.


Oštri, kritički, tekstovi prema sistemu i različitim društvenim skaradnim grupacijma ih svrstavaju u grupu angažovanih bendova.

Trpeći promene u sastavu članova, duže vreme ne snimaju, da bi 2015. godine izdali album „Buđenje“ za izdavačku kuću Take it or leave it records. Snimaju prve spotove i postaju sve zapaženiji u Srbiji.

Sviraju na svim prestižnijim festivalima u svojoj zemlji, kao što su Exit, Arsenal, Green heart fest, Karneval u Vrnjačkoj banji promovišući album, „Buđenje“, širom Srbije.

Danas je Crveni karton neka sasvim drugačija priča. Kruševljani su danas jedan od najaktivnijih bendova u zemlji. Tekstovi pesama su, ohrabrujućeg i obećavajućeg naziva „Ima nade”, “Za bolje sutra“, „Buđenje“, „Da pređemo na stvar“… i govore o receptu za bolji i uspešniji život u danas sve demoralisanijem društvu.

Celokupna priča benda simbolično oslikava kolaps kompletnog sistema vrednosti u društvu, koji nam je pokucao na vrata pre par decenija, raskomotio se i odomaćio i izgleda nema nameru da ode, a sve zbog ljudi, korporacijskih giganata, čiji je jedini cilj novac i samozadovoljstvo, hedonizam I megalomanija.

„Buđenje“ se ubrazano širi svuda po Srbiji, a Crveni karton je postao glas nove generacije, Crveni karton je možda i njihova poslednja nada. Njihovi nastupi su unapred rezervisani po tri meseca, a oni neprekidno deluju i tako će biti dokle god ih drži i jača slogan:

„Za bolje sutra, da zaboravim na juče,
Da danas živim kako bi trebalo“.

2017. godine bend je nastupio na:
– Arsenal festu (druge večeri na Garden stage-u),
– Beogradskom Autorskom Rok Festivalu,
– Drum Dum festu,
– Prnjavor Stock,
– Overload festu,
– 035 Festu u Jagodini,
– ”Osveženje” u Pirotu,
– Karnevalu u Vrnjačkoj banji,
– Gitarijadama u Velikom Gradištu
– Gitarijada u Kuršumliji,
– Festivalu Vračar Rocks,
– Pank Paradi u Požegi,
– Bagdala fest
– HITH fest – 2018
– Megafon fest u Kragujevcu – 2018

Na kuršumlijskoj gitarijadi odnose 2. mesto
Na BARF prvo mesto
Na Megafonu nagradu ”nove nade”…
Jer, Crveni Karton će dobiti svako ko je to zaista zaslužio!

Sadašnji članovi benda su:
Vladica Ristić – vokal
Stevan Pavlović – gitara, vokal
Igor Mladenović – bas gitara, vokal
Ivica Luković – bubanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *