Ken Loach – Biografija

Ken Louč (engl. Kenneth “Ken” Loach; Naniton, 17. jun 1936), britanski televizijski reditelj i scenarista.

Potiče iz radničke porodice. Studirao je prava i tokom studija je počeo da se bavi pozorištem, a režijom na televiziji šezdesetih godina 20. vijeka. Prvobitno je radio-reportaže, a kasnije TV drame i TV filmove. Zajedno sa Tonijem Garnetom je doprinio nastanku dokudrame, kombinacijom italijanskog neorealizma (autentične lokacije, neprofesionalni glumci) i francuskog novog talasa (elipse, narušeni narativni sled). Ove drame su se bavile aktuelnim socijalnim i političkim pitanjima. Ken Louč je politički aktivista i ljevičar. Njegovi filmovi su osvojili brojne nominacije i nagrade na svim većim međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Kan, Veneciju i Berlin, kao i britansku nagradu BAFTA.

Filmografija
 2016 In Conversation with Jeremy Corbyn (Dokumentarac)
 2014 Jimmy's Hall
 2013 The Spirit of ‘45 (Dokumentarac)
 2010 Route Irish
 2005 McLibel (Dokumentarac)
 2005 Tickets
 2002 11'09”01 – September 11 (segment “United Kingdom”)
 1998 The Flickering Flame (Dokumentarac)
 1998 McLibel: Two Worlds Collide (Dokumentarac) (nepotpisan)
 1996 Carla's Song
 1995 A Contemporary Case for Common Ownership (Kratki dokumentarac)
 1991 Riff-Raff
 1989 The View from the Woodpile (Dokumentarni Tv Film)
 1989 Time to Go (Kratki dokumentarac)
 1986 Fatherland (kao Kenneth Loach)
 1985 Which Side Are You On? (Dokumentarac)
 1983 Questions of Leadership (Dokumentarni Tv Film)
 1981 Looks and Smiles (kao Kenneth Loach)
 1981 A Question of Leadership (Dokumentarni Tv Film)
 1980 Auditions (Dokumentarni Tv Film)
 1979 Black Jack (kao Kenneth Loach)

 1971-1977 Play for Today (TV Serija) (3 epizoda)

The Price of Coal: Part 2 – Back to Reality (1977) … (kao Kenneth Loach)
The Price of Coal: Part 1 – Meet the People (1977) … (kao Kenneth Loach)
The Rank and File (1971) … (kao Kenneth Loach)

 1975 Days of Hope (TV Mini-Serija) (4 epizode)

1926: General Strike (1975) … (kao Kenneth Loach)
1924 (1975) … (kao Kenneth Loach)
1921 (1975) … (kao Kenneth Loach)
1916: Joining Up (1975) … (kao Kenneth Loach)
 1973 A Misfortune (TV Film)

 1973 Full House (TV Serija) (1 epizoda)

 1971 The Save the Children Fund Film (Dokumentarac)
 1971 Family Life (kao Kenneth Loach)

 1971 ITV Saturday Night Theatre (TV Serija) (1 epizoda)

After a Lifetime (1971)
 1969 Kes (kao Kenneth Loach)
 1965-1969 The Wednesday Play (TV Serija) (10 epizoda)
 1967 Poor Cow (kao Kenneth Loach)

 1964 Diary of a Young Man (TV Serija) (3 epizode)

Life, or a Girl Called Fred (1964) … (kao Kenneth Loach)
Marriage (1964) … (kao Kenneth Loach)
Survival or They Came to a City (1964) … (kao Kenneth Loach)

 1964 Z Cars (TV Serija) (3 epizode)

The Whole Truth… (1964) … (kao Kenneth Loach)
A Straight Deal (1964) … (kao Kenneth Loach)
Profit by Their Example (1964) … (kao Kenneth Loach)

 1964 Teletale (TV Serija) (1 epizoda)

Catherine (1964) … (kao Kenneth Loach)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *