Abel Ferrara – Profil

Abel Ferrara (rođen 19 jula, 1951) američki reditelj, poznat po provokativnim i kontroverznim sadržajima u svojim filmovima.

Dugogodišnji je nezavisni filmski autor a njegovi najpoznatiji filmovi su: Ms .45 (1981), King of New York (1990), Bad Lieutenant (1992) i The Funeral (1996).

Filmografija
 2017 Hans (Kratkometražni)
 2017 Piazza Vittorio (Dokumentarac)
 2017 Alive in France (Dokumentarac)
 2014 Pasolini
 2012 No Saints (Video spot)
 2010 42 One Dream Rush (Kratkometražni)
 2010 Mulberry St. (Dokumentarac)
 2008 Chelsea on the Rocks (Dokumentarac)
 2007 Go Go Tales
 2005 Mary
 2004 Kyrsten: Move with Me (Video spot)
 2003 Abenaa: Rain (Video spot)
 2001 ‘R Xmas
 1998 The Phoids: Iowa (Video spot)
 1997 SUBWAYStories: Tales from the Underground (TV Film) (segment “Love on the A Train”)
 1997 The Blackout
 1996 The Funeral
 1996 Mylène Farmer: California (Video spot)
 1993 Snake Eyes
 1989 Cat Chaser
 1988 The Loner (TV Film)
 1987 China Girl
 1986 Crime Story (TV Serija) (1 epizoda)

Pilot (1986)
 1986 The Gladiator (TV Film)
 1985 Miami Vice (TV Serija) (2 epizode)

The Dutch Oven (1985) …
The Home Invaders (1985) …
 1984 Fear City
 1981 Ms .45
 1977 Not Guilty: For Keith Richards (Kratki dokumentarac)
 1976 9 Lives of a Wet Pussy (kao Jimmy Boy L)
 1973 Could This Be Love (Kratkometražni)
 1972 The Hold Up (Kratkometražni)
 1971 Nicky's Film (Kratkometražni)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *