Diane Kruger – Biografija

Diane Kruger (15. jul 1976 -), njemačka glumica i manekenka, poznata po nastupima u nizu evropskih filmova, ali i u holivudskim blockbusterima.

U filmografiji joj se ističe uloga Helene u filmu Troja, Bridget von Hammersmark u Inglourious Basterds i Anna u Mr. Nobody.

Filmografija
 2018 JT Leroy
Eva
 2018 Welcome to Marwen
Deja Thoris
 2017 Tout nous sépare
Julia Keller
 2017 The Kellyanne Conway Story (Mini Tv Serija)
Kellyanne Conway
 2017 The Kellyanne Conway Story: Exclusive Trailer (Video spot)
Kellyanne Conway
 2017 Aus dem Nichts
Katja Sekerci
 2016 The Infiltrator
Kathy Ertz
 2015 Fathers & Daughters
Elizabeth
 2015 Sky
Romy
 2015 Maryland
Jessie
 2013-2014 The Bridge (TV Serija)
Sonya Cross
 2014 The Better Angels
Sarah Lincoln
 2013 The Galapagos Affair: Satan Came to Eden (Dokumentarac)
Margret Wittmer (glas)
 2013 The Host
The Seeker / Lacey
 2012 Un plan parfait
Isabelle
 2012 Les adieux à la reine
Marie Antoinette
 2011 Forces spéciales
Elsa
 2011 Unknown
Gina
 2010 Inhale
Diane Stanton
 2010 Fringe (TV Serija)
Miranda Greene

Olivia. In the Lab. With the Revolver (2010) … Miranda Greene (nepotpisana)
 2009 Mr. Nobody
Anna Adult
 2009 L'affaire Farewell
Žena koja džogira(kao Diane Krüger)
 2009 Inglourious Basterds
Bridget von Hammersmark
 2009 Lascars
Clémence Santiepi (glas)
 2008 Pour elle
Lisa Auclert
 2007 The Hunting Party
Mirjana
 2007 Goodbye Bafana
Gloria Gregory
 2006 Copying Beethoven
Anna Holtz
 2006 Les brigades du Tigre
La princesse Constance Radetsky – la femme anarchiste d'un prince russe
 2005 Frankie
Frankie
 2005 Joyeux Noël
Anna Sörensen (kao Diane Krüger)
 2004 National Treasure
Abigail Chase
 2004 Narco
La fille du night-club
 2004 Wicker Park
Lisa
 2004 Troy
Helen
 2003 Michel Vaillant
Julie Wood
 2003 Ni pour, ni contre (bien au contraire)
La call-girl du Directeur
 2002 Mon idole
Clara Broustal
 2002 The Piano Player
Erika Nile
 2002 Duelles (TV Serija)
Sabine

Mauvaise conduite (2002) … Sabine
 2001 Point de lendemain (Kratkometražni)
Agnes

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *