Liv Tyler – Biografija

Liv Tyler (New York, 1. jul 1977.), američka filmska glumica i model. Kći je pjevača rock benda Aerosmith, Stevena Tylera. Svjetsku slavu postigla je ulogama u filmovima Armageddon i trilogiji Gospodar prstenova.

Liv je odrasla u uvjerenju da je njen otac Todd Rundgren. Suočena s fizičkom sličnošću sa kćeri Stevena Tylera saznala je istinu i sa dvanaest godina uzela prezime pravog oca. Nakon toga ona i majka odselile su u New York gdje se Liv okušala u poslu fotomodela. Nakon godinu dana odustaje od tog posla i počinje se baviti glumom. Filmski debi ostvarila je 1994. godine u filmu Silent Fall.

Privatni život

Godine 1998. upoznala je muzičara Roystona Langdona za kojeg se udala 2003. godine. Godinu kasnije rodila je sina Mila Williama Langdona.

Filmografija
 2018 Wildling
Ellen Cooper
 2017 Gunpowder (TV Mini-Serija)
Anne Vaux

Epizoda #1.3 (2017) … Anne Vaux
Epizoda #1.2 (2017) … Anne Vaux
Epizoda #1.1 (2017) … Anne Vaux
 2014-2017 The Leftovers (TV Serija)
Meg Abbott
 2014 Space Station 76
Jessica
 2014 Jamie Marks Is Dead
Linda McCormick
 2012 Robot & Frank
Madison
 2011 The Ledge
Shana Harris
 2010 Super
Sarah
 2008 The Incredible Hulk (Video Igra)
Betty Ross (glas)
 2008 The Incredible Hulk
Betty Ross
 2008 The Strangers
Kristen McKay
 2008 Smother
Clare Cooper
 2007 Reign Over Me
Angela Oakhurst
 2005 Lonesome Jim
Anika
 2004 Jersey Girl
Maya
 2001 One Night at McCool's
Jewel
 2000 Dr. T & the Women
Marilyn
 1999 Onegin
Tatyana
 1999 Cookie's Fortune
Emma Duvall
 1999 Plunkett & Macleane
Lady Rebecca Gibson
 1998 Armageddon
Grace Stamper
 1997 U Turn
Girl in Bus Station
 1997 Inventing the Abbotts
Pamela Abbott
 1996 That Thing You Do!
Faye Dolan
 1996 Stealing Beauty
Lucy Harmon
 1995 Empire Records
Corey Mason
 1995 Heavy
Callie
 1994 Aerosmith: Crazy (Video spot)
Školarka
 1994 Aerosmith: Big Ones You Can Look at (Video)
Tinejdžerka (video ‘Crazy’)
 1994 Silent Fall
Sylvie Warden
 1993 Aerosmith: Amazing (Video spot)
Tinejdžerka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *