Tihomir Arsić – Biografija

Tihomir Arsić (21. jul 1957, Opština Zemun, Srbija, Jugoslavija), glumac. Poznati srpski glumac Tihomir Tika Arsić iza sebe ima uspešnu karijeru. Ima dugu filmografiju, gostovao je u mnogim emisijama i učestvovao je sa ženom u rialiti šou “Parovi”. Glasi za jednog od pripadnika svoje profesije koji retko snima, a poslednju pozorišnu premijeru imao je pre 10-ak godina. Iza sebe ima jedan brak i dvoje dece, a sada je u braku s Jelenom sa kojom ima još dvoje. Tumačio je glavnu ulogu u filmovima poput “Pejzaž u magli” i pojavio se u pozorišnoj produkciji “Tako je govorio Broz”. Trenutno se, svojim izborom, povukao s glumačke scene, ali nije isključio mogućnost ponovnog povratka.

Obrazovanje

Iako je profesionalni glumac, glumačka akademija nije bila prvi Tikin izbor zbog uticaja njegovoga oca. Otac mu je bio vozač i kasnije instruktor vožnje i želeo je da Tika, nakon završene osnovne škole, upiše školu koja će mu pružiti finansijsku sigurnost stoga je upisao Prometnu školu.

Jedne godine pao je jedan od predmeta i završio na popravnom te se čak i danas seća pitanja koje je imao na popravnom.

Uprkos svemu, ostvario je uspešnu karijeru, snimio mnogo filmova i serija.

Privatni život

Tihomir Tika Arsić rodio se 21.7.1957. u Zemunu. Tika je bio u braku sa pevačicom Biljanom Krstić, imaju dvoje dece, ćerke Milicu i Lenku. Trenutno je u braku sa balerinom Jelenom Ćosić i s njom takođe ima dvoje dece, ćerku Veru i sina Arsenija. Tika tvrdi kako su on i Biljana u odličnim, prijateljskim odnosima uprkos razvodu, a njegova trenutna žena Jelena je izjavila kako joj ne smeta prijateljstvo njenog muža i njegove bivše žene.

Tokom boravka u rialiti šou “Parovi” mediji su pisali kako je Tika čak 10 godina varao svoju prvu ženu sa trenutnom ženom Jelenom, ali to s Biljanine strane nije izazvalo nikakve burne reakcije. Naprotiv, njih dvoje su još uviek u odličnim odnosima te je sam Tika izjavio kako ponekad misli da nije ni zaslužio harmoniju u kojoj živi.

Tika i Jelena najviše vole provoditi vreme u Belanovici koja je takođe i najdraže odredište njihove dece. Kuća koju imaju u Belanovici je kuća u kojoj je odrasla Tikina majka kod ujaka i bez roditelja. Porodica uživa u prirodi, okolini i posebnoj energiji koju osećaju u tom seoskom kraju. Tika čak u svom rodnom gradu svakog leta održava manifestaciju “Zmajevac” na kojoj nastupaju velika imena srpske muzičke scene.

Posao

U Tikinom opusu glumačkog rada mogu se naći filmovi i serije te se često pojavljivao na pozorišnim daskama. Svoje prve filmove je snimio 1981. godine, a oni su bili “Dečko koji obećava” u kojem je glumio inspektora, zatim “Lov u mutnom” gde je glumio Velju. 1983. godine premijerno je prikazan film “Igmanski marš” gde je Tika bio Čajka. Film se temeljio na knjizi “Igmanci” te je, ukratko, bio o maršu 40 promrzlih vojnika koji su hteli doći do oslobođene Foče preko planine Igman. Iste godine pojavio se u filmu “Veliki transport” u kojem je tumačio ulogu Jocike, a film je zasnivan na istinitim događajima iz Drugog svjetskog rata.

Glavnu ulogu je imao u filmu “Pejzaži u magli” 1984. Pojavio se i u seriji “Vuk Karadžić” u kojoj je imao ulogu Branka Radičevića te u TV drami “Pokojnik” gde je preuzeo ulogu Ljubomira Protića. Na pozorišnim daskama se pojavio u produkciji “Tako je govorio Broz”, a u zadnje vreme se pojavio u seriji “Šesto čulo” 2010 godine.

Ostali filmovi u kojima se pojavio su “Dečko koji obećava”, “Ne tako davno”, “Veštica”, “Geneza”, “O pokojniku sve najlepše” i mnogi drugi.
Tika se povukao s glumačke scene jer je osećao da gubi iskreni motiv za rad. Odlasci u pozorište, na snimanja više mu nisu predstavljali užitak nego kaznu i kako bi “spasio svoju dušu” našao je druge stvari kojima se bavi u životu kako bi mogao izdržavati svoju porodicu. Ne želi biti loš u svome poslu, te je izjavio kako će glumiti kad se on i gluma dogovore da je on glumac.

Najveća dostignuća

Svakog leta Tika u Belanovici organizuje neku vrstu narodnog sabora pod imenom “Zmajevac” gde nastupaju poznati muzičari. Tika uvek traži nemoguće, stoga je usred lipove šume raskrčio put i napravio pozornicu. Njegov povratak rodnom gradu je potreba da vrati dug svojoj pokojnoj majci i njegova potreba da bude tamo je sve jača te smatra kako će upravo u Belanovici i ostariti.

Na “daskama koje život znače” Tika je glumio u predstavi “Idiot” prema knjizi Dostojevskog te je osvojio nagradu “Zlatni vitez” u Moskvi i nagradu “Raša Plaović” u Beogradu za svoju ulogu.

https://www.poznati.info/tihomir-tika-arsic-biografija/

Filmografija
Uloge
Filmografija glumca Tihomira Arsića
God. Naziv Uloga
1970.-te
1975. Sinovi Dečak sa šeširom
1980.-te
1981. Dečko koji obećava inspektor
1981. Lov u mutnom Velja
1981. Smrt pukovnika Kuzmanovića Miša Alimpić, drug Šašin
1981-1982. Priče preko pune linije Budimir „Bob”
1982. Ruski Umetnički eksperiment
1982. Bunar
1983. Igmanski marš Čajka
1983. Veliki transport Jocika
1984. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca Tića
1984. Supermarket (serija)
1984. Ne tako davno
1984. O pokojniku sve najlepše Tića Lukić
1984. Pejzaži u magli Ivan
1985. Geneza
1986. Veštica Poštanski kočijaš
1987. Lager Niš Stevan
1987. Waitapu Slobodan
1987. Pod ruševinama
1988. Sokol ga nije volio Ciganin
1988. Vuk Karadžić Branko Radičević
1988. Smrt godišnjeg doba (TV film) David
1988. Balkan ekspres 2 Buda
1989. Boj na Kosovu Lazar Musić
1989. Balkan ekspres 2 Buda Baba
1990.-te
1990. Solunci govore
1990. Pokojnik Ljubomir Protić
1992. Devojka s lampom poručnik Gavrilo
1995. Udri jače manijače
1993-1995. Teatar u Srba
1997. Pokondirena tikva Svetozar Ružičić
2000.-te
2004. Tragom Karađorđa Mladen Milovanović
2006. Uslovna sloboda Todor
2006. Optimisti Pipović
2007. S. O. S. – Spasite naše duše
2008. Miloš Branković Cagi
2010.-te
2010. Šesto čulo (TV serija) inspektor Arsenije Pašić
2010. Ma nije on takav načelnik
2017. Ubice mog oca Baron

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *