Ajs Nigrutin – Biografija

Vladan Aksentijević, poznatiji kao Ajs Nigrutin ili Ajzak (Beograd, 12. avgust 1977), srpski je hip-hop muzičar. Član je grupe Bad Copy.

Karijera

U pjesmama Ajs Nigrutina često se pojavljuju gosti (Moskri, Mikri Maus, Menthol man, grupa Beogradski sindikat, Eufrat Kurajber, Bvana, Edo Maajka).

Takođe, Ajs Nigrutin gostuje u njihovim pjesmama. Bio je član 43zla i Mononukleoznih rođaka, a trenutno je član Bad Copyja.

Broj 43 se često pominje u pjesmama, čak i u naslovu albuma. Neki put se u tekstovima ili u intervjuima zajedno pojavljuju i brojke 43 i 23. One nisu povezane sa magijom i praznovjerjem već sa činjenicom da je Ajs iz Koteža, a da odatle ka centru grada vozi gradska linija 43. Kada on i Timbe krenu kod Skaj Viklera, onda sa autobusa 43 presjedaju na 23.

Učestvovao je u drugom VIP serijalu Veliki brat, marta 2008. godine.

U Nigrutinovim pjesmama često ima i vulgarnosti; primjer su Kinezi travestiti iz njegovog ranog perioda, a za koje govori da smrde, jedu govna i sl. te ih optužuje zbog nedovoljne muškosti, psuje i tjera da se vrate u Kinu… Povodom ove pjesme, Aksentijević je izjavio da „ne treba tome davati toliki značaj; ta smo se samo Mentol men i ja malo zajebavali; nisam rasista”.

Diskografija
Sa grupom Bad Copy
Sa grupom 43zla
Sa grupom Mononukleozni rođaci
Sa reperom Bvana
Solo
Napomene

Takođe je poznat i kao Čavo Ledeni, Savo Teleći, Lazo Medveđi, Ajzaklija-Stomaklija, Aksentije, Svež Nigrutin, Freš Nigrutin, Spejs Nigrutin, Najs Nizbutin i Has MS.

photo by Svet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *