Blake Lively – Biografija

Blejk Lajvli (engl. Blake Ellender Lively; Los Anđeles, Kalifornija, 25. avgust 1987), američka je glumica. Najpoznatija je po ulozi Serene van der Vudsen u TV seriji Tračara.

Karijera

Lajvli započinje glumačku karijeru 1998. u filmu Peskar, koji je režirao njen otac. 2005. glumi Bridžit u filmu Sestre po farmerkama koji joj donosi nominaciju u takmičenju Teen Choice Awards. 2008. glumi u drugom delu filma Sestre po farmerkama 2.

Lajvli 2006. glumi u filmu “Accepted”, a nakon toga imala je i par manjih uloga.

Privatni život

Blejk je najmlađa kćerka Elejn i Ernija Lajvli koji se takođe bave glumom. Ima dvije sestre, Lori i Robin, i dva brata, Erika i Džejsona koji su takođe povezani sa glumom. Lajvli je išla u srednju školu u Burbanku gdje je bila član hora, navijačica i predsjednica razreda.

Lajvli je od 2004. do 2007. bila u vezi sa prijateljem iz djetinjstva Keli Blatsom. Kasnije 2007 govorilo se da se Lajvli zabavlja sa kolegom iz serije Gossip Girl. Njena veza sa kolegom Penom Badžlijem poznata je od maja 2008. nakon što je par fotografisan na putovanju u Meksiku. NJihova veza je trajala 4 godine. Kasnije, Blejk se zabavljala sa Leonardom DiKapriom. U septembru 2012, nakon kratke veze, Blejk se udala za glumca Rajana Rejnolds.

Filmografija
Filmske uloge
Godina Naziv filma Uloga Napomena
1998 Sandman Trixie/Tooth Fairy
2005 The Sisterhood of the Traveling Pants Bridget Vreeland
2006 Accepted Monica Moreland
2006 Simon Says Jenny
2007 Elvis and Anabelle Annabelle Leigh
2008 The Sisterhood of the Traveling Pants 2 Bridget Vreeland
2009 New York, I Love You Gabrielle DiMarco
2009 The Private Lives of Pippa Lee Young Pippa Lee
2010 The Town Kristina “Kris” Coughlin
2011 Green Lantern Carol Ferris
2011 Hick Glenda
2012 Savages Ophelia “O” Sage
2015 The Age of Adaline Adaline Bowman
2016 The Shallows Nancy Adams
2016 Café Society Veronica Hayes
2017 All I See Is You Gina
2018 A Simple Favor Emily Nelson
2019 The Rhythm Section Stephanie Patrick

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *