Casey Affleck – Biografija

Caleb Casey McGuire Affleck-Boldt (12. avgust 1975 – ), poznatiji kao Casey Affleck, američki filmski glumac i režiser.

Stariji brat mu je poznati glumac i režiser Ben Affleck, na čijim je projektima često sarađivao, uglavnom tumačeći sporedne uloge. Pažnju javnosti je 2007. skrenuo ulogom Roberta Forda u biografskom vestern-filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford za koju je nominovan za Oscar za najboljeg sporednog glumca. Godine 2010. je imao zapaženi režijski debi s lažnim dokumentarcem I'm Still Here gdje je glavnu ulogu tumačio njegov šurjak Joaquin Phoenix.

Filmografija
 2018 Light of My Life
Dad
 2018 The Old Man & the Gun
John Hunt
 2017 A Ghost Story
C
 2016 Triple 9
Chris Allen
 2016 The Finest Hours
Ray Sybert
 2016 Manchester by the Sea
Lee Chandler
 2014 Interstellar
Tom
 2013 Out of the Furnace
Rodney Baze Jr.
 2013 Ain't Them Bodies Saints
Bob Muldoon
 2012 ParaNorman
Mitch (glas)
 2011 Tower Heist
Charlie
 2010 WWII in HD: The Air War (Filmski Tv dokumentarac)
Joe Armanini (glas)
 2010 I'm Still Here
Casey Affleck
 2010 The Killer Inside Me
Lou Ford
 2007 Gone Baby Gone
Patrick Kenzie
 2007 Ocean's Thirteen
Virgil Malloy
 2006 The Last Kiss
Chris
 2005 Lonesome Jim
Jim
 2004 Ocean's Twelve
Virgil Malloy
 2002 Gerry
Gerry
 2001 Ocean's Eleven
Virgil Malloy
 2001 Soul Survivors
Sean
 2001 American Pie 2
Tom Myers
 2000 Attention Shoppers
Jed
 2000 Hamlet
Fortinbras
 2000 Committed
Jay
 2000 Drowning Mona
Bobby
 1999 American Pie
Tom Myers (nepotpisan)
 1999 200 Cigarettes
Tom
 1998 Desert Blue
Pete Kepler
 1997 Good Will Hunting
Morgan
 1997 Floating
Prep #1
 1997 Chasing Amy
Little Kid
 1996 Race the Sun
Daniel Webster
 1995 To Die For
Russel Hines
 1990 The Kennedys of Massachusetts (TV Mini-Serija)
Robert Kennedy – Ages 12-15

Epizoda #1.3 (1990) … Robert Kennedy – Godine 12-15
Epizoda #1.2 (1990) … Robert Kennedy – Godine 12-15
Epizoda #1.1 (1990) … Robert Kennedy – Godine 12-15
 1988 Lemon Sky
Jerry

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *