Evangeline Lilly – Biografija

Nikol Evandželin Lili (3. avgust 1979), kanadska glumica, najpoznatija po ulogama Kejt Ostin u ABC-ovoj naučnofantastičnoj drami Izgubljeni, Koni Džejms u oskarom nagrađenom filmu Katanac za bol i Tauriel u Hobitu.

Filmografija
 2018 Ant-Man and the Wasp
Hope Van Dyne / Wasp
 2017 Little Evil
Samantha
 2015 Ant-Man
Hope van Dyne
 2011 Real Steel
Bailey Tallet
 2004-2010 Lost (TV Serija)
Katherine ‘Kate’ Austen
 2008 Afterwards
Claire
 2008 The Hurt Locker
Connie James
 2005 The Long Weekend
Simone
 2004 White Chicks
Party Guest (nepotpisana)
 2004 Kingdom Hospital (TV Serija)
Bentonova djevojka

Heartless (2004) … Bentonova djevojka
 2002-2004 Smallville (TV Serija)
Školarka / Djevojka u filmu / Wadeova djevojka

Delete (2004) … Školarka (nepotpisana)
Accelerate (2003) … Djevojka u filmu (nepotpisana)
Visage (2003) … Školarka (nepotpisana)
Kinetic (2002) … Wadeova djevojka (nepotpisana)
 2003 Tru Calling (TV Serija)
Gost na zabavi

Morning After (2003) … Party Guest (nepotpisana)
 2003 Freddy vs. Jason
Studentkinja – Next to Locker (nepotpisana)
 2003 The Lizzie McGuire Movie
Policajski oficir (nepotpisana)
 2003 Stealing Sinatra
Model u reklami (nepotpisana)
 1997 Judgment Day (TV Serija)
JD djevojka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *