Ivana Peters – Biografija

Ivana Peters (takođe poznata i kao Ivana Negativ, rođena kao Ivana Pavlović 22. avgusta 1974) srpska je pop i rok pjevačica. Proslavila se kao pjevačica dvije grupe: „Tap 011“ (1994—1999) i „Negativ“ (1999—2015). Vokal je u pjesmi „Oči boje duge” – Dr Igi.

Završila je srednju muzičku školu i gimnaziju, a sa 15 godina počinje da pjeva u grupi pod nazivom Who is the best, koja se pretežno bavila rep muzikom, i sa kojima je snimila dva albuma.

Na „Beogradskom šlageru 94“ je zamijenila Madam Pijano, nakon čega je skrenula pažnju na sebe. Gane Pecikoza, menadžer grupe Tap 011 dovodi je u grupu, gdje je zajedno sa Gocom Tržan bila ženski vokal, u grupi čiji su članovi još bili i Petar Stupar, Đorđe Pajović i Milan Bojanić. Sa grupom „Tap 011“ snimila je 3 albuma i učestvovala na brojnim festivalima.

Nakon odlaska iz grupe promijenila je žanr, postavši glavni vokal rok sastava Negativ, sa kojim je do sada snimila četiri albuma. Grupu Negativ, pored Ivane, čine:

  • Nikola Radaković – Džoni, gitara
  • Milan Zlatanović – Zmolen, bas
  • Dario Janošević, bubnjevi

Ovaj bend je već prvim singlom ”Ja bih te sanjala”, sa albuma prvijenca nazvanog ”Negativ” (1999), skrenuo pažnju svih medija i šire publike na sebe. Sa Ivaninim glasom i buntovničkim stavom i energijom ostalih momaka benda, Negativ je postao jedan od popularnijih domaćih bendova.

Bend je, zatim, krenuo na vrlo uspešnu turneju i posle duže pauze izdao album „Ni ovde ni tamo“ (2003). Ivana je iznenadila fanove svojim stajlingom (kratka crvena kosa), a album je donio malo tvrđi zvuk.

Posle pauze, Negativ se uspešno pojavljuje na festivalu „Beovizija“ sa hit singlom „Zbunjena“. To je ujedno bila i najava novog albuma „Tango“ (2004), koji se odlično pokazao kod publike.

Bend je potom pripremao nove pjesme koje su se, posle pauze od pet godina, pojavile krajem januara 2009. godine, a na festivalu u Vrnjačkoj Banji 2008. Negativ je premijerno izveo jedan novi singl, nazvan „Julija“.

Aprila 2009. izlazi pet godina očekivani novi album, „Spusti me na zemlju“.

Iz braka sa Aleksandrom Petersom, nekadašnjim članom grupe „Sanšajn“, ima kćerku Saru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *