Macaulay Culkin – Biografija

Macaulay Culkin (New York, 26. avgust 1980.), američki glumac.

Bio je najveća dječja zvijezda nakon Shirley Temple. Od najmlađih dana obučavan je za život pod svjetlima reflektora. Na pozorišne se daske popeo već s četiri godine. Pohađao je i čuvenu baletsku školu Goergea Blanchiena. U filmskom se svijetu probio s nekoliko sporednih uloga od kojih je najbolja bila ona znatiželjnog nećaka Johna Candyja u “Ujaku Bucku” 1989. Godinu dana kasnije zaigrao je u zanimljivoj komediji Sam u kući, koja je doživjela veliki komercijalni uspjeh, pa su snimljena još četiri nastavka. Postao je najbolje plaćeni dječji glumac svih vremena. U to je vrijeme njegovom karijerom upravljao otac Kit. Uskoro se Hollywoodom proširila priča da se miješa u sve što je vezano za uloge njegovog sina. Pričalo se da je na setovima neumorno sjedio i rediteljima govorio što i kako trebaju raditi.

Filmografija
 2015-2017 :Dryvrs (Kratkometražna Tv Serija)
Hero / Dryvr

Transfer of Power (2017) … Hero
Scare Tactics (2017) … Hero
Just Me in the House by Myself (2015) … Dryvr
 2017 Cabiria, Charity, Chastity (Video spot)
Spectre / Tough One
 2015-2016 The Jim Gaffigan Show (TV Serija)
Macaulay Culkin
 2016 Adam Green's Aladdin
Ralph
 2015 Wrestling Isn't Wrestling (Kratkometražni video dokumentarac)
DX Fan #2
 2005-2010 Robot Chicken (TV Serija)
Kevin McCallister / Billy / Kid / …
 2009 Kings (TV Serija)
Andrew Cross

The New King: Part Two (2009) … Andrew Cross
The New King: Part One (2009) … Andrew Cross
Pilgrimage (2009) … Andrew Cross
The Sabbath Queen (2009) … Andrew Cross
Judgment Day (2009) … Andrew Cross
 2007 Sex and Breakfast
James
 2004 Foster Hall (TV Film)
Clark Hall
 2004 Saved!
Roland
 2003 Will & Grace (TV Serija)
Jason ‘J.T.’ Towne

May Divorce Be with You (2003) … Jason ‘J.T.’ Towne
 2003 Party Monster
Michael
 1998 Sonic Youth: Sunday (Video spot)
Macaulay
 1994 Ri¢hie Ri¢h
Richie Rich
 1994 Frasier (TV Serija)
Elliott

Seat of Power (1994) … Elliott (glas)
 1994 The Pagemaster
Richard Tyler
 1994 Getting Even with Dad
Timmy
 1993 The Nutcracker
The Nutcracker / Drosselmeier's Nephew
 1993 The Good Son
Henry
 1992 Home Alone 2: Lost in New York
Kevin McCallister
 1991 Wish Kid (TV Series)
Nick McClary
 1991 My Girl
Thomas J. Sennett
 1991 Michael Jackson: Black or White (Video spot)
Blonde Kid (neki)
 1991 Only the Lonely
Billy Muldoon
 1990 Home Alone
Kevin McCallister
 1990/I Jacob's Ladder
Gabe (uncredited)
 1989 Uncle Buck
Miles Russell
 1989 See You in the Morning
Billy Livingstone
 1988 Rocket Gibraltar
Cy Blue Black
 1988 The Equalizer (TV Series)
Paul Gephardt

Something Green (1988) … Paul Gephardt
 1985 The Midnight Hour (TV Movie)
Halloween Kid (uncredited)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *