Michelle Williams – Biografija

Michelle Williams (Kalispell, Montana, 9. septembar 1980.), američka glumica.

Postala je poznata kao Jen Lindley u popularnoj tinejdžerskoj TV seriji “Dawson's Creek“, koja se snimala od 1998. do 2003. godine. Nominaciju za Oscara za najbolju sporednu glumicu zaradila je 2005. za ulogu u Planini Brokeback. Na snimanju je upoznala glumca Heatha Ledgera i s njim započela trogodišnju vezu, koja je završila 2007. godine. Ubrzo nakon toga Ledger je preminuo slučajnim predoziranjem ljekovima. Iz te veze Williams ima kćerku Matildu Rose. Za ulogu u filmu Blue Valentine iz 2010. nominovana je za Oscara za najbolju glavnu glumicu. Među ostalim njenim filmovima ističu se Nema me (2007.), Wendy i Lucy (2008.) i Ostrvo Shutter (2010.)

Filmografija
 2018 Venom
Anne Weying
 2018 I Feel Pretty
Avery LeClaire
 2017 The Greatest Showman
Charity Barnum
 2017 All the Money in the World
Gail Harris
 2017 Wonderstruck
Elaine
 2016 Certain Women
Gina
 2016 Manchester by the Sea
Randi Chandler
 2014 Suite Française
Lucile Angellier
 2013 Oz the Great and Powerful
Annie / Glinda
 2013 Cougar Town (TV Serija)
Laurie's Foster Sister

Blue Sunday (2013) … Laurie's Foster Sister (nepotpisana)
 2011 My Week with Marilyn
Marilyn Monroe
 2011 Take This Waltz
Margot
 2010 Meek's Cutoff
Emily Tetherow
 2010 Shutter Island
Dolores
 2010 Blue Valentine
Cindy
 2009 Mammoth
Ellen Vidales
 2008 Synecdoche, New York
Claire Keen
 2008 Wendy and Lucy
Wendy
 2008 Deception
S
 2008 Incendiary
Young Mother
 2007 I'm Not There.
Coco Rivington
 2006 The Hottest State
Samantha
 2006 The Hawk Is Dying
Betty
 2005 Brokeback Mountain
Alma
 2005 The Baxter
Cecil Mills
 2004 Imaginary Heroes
Penny Travis
 2004 Land of Plenty
Lana
 2004 A Hole in One
Anna Watson
 1998-2003 Dawson's Creek (TV Serija)
Jen Lindley
 2003 The Station Agent
Emily
 2003 The United States of Leland
Julie Pollard
 2001 Prozac Nation
Ruby
 2001 Me Without You
Holly
 2001 Perfume
Halley
 2000 If These Walls Could Talk 2 (TV Film)
Linda (segment “1972”)
 1999 But I'm a Cheerleader
Kimberly
 1999 Dick
Arlene Lorenzo
 1997 A Thousand Acres
Pammy
 1997 Killing Mr. Griffin (TV Film)
Maya
 1996 My Son Is Innocent (TV Film)
Donna
 1995 Raising Caines (TV Serija)
Trish Caines
 1995 Timemaster
Annie
 1995 Species
Young Sil
 1995 Home Improvement (TV Serija)
Jessica Lutz

Wilson's Girlfriend (1995) … Jessica Lutz
 1994 Step by Step (TV Serija)
J.J.

Something Wild (1994) … J.J.
 1994 Lassie
April Porter
 1993-1994 Baywatch (TV Serija)
Hobie's Groupie / Bridget Bowers

Second Time Around (1994) … Hobie's Groupie (nepotpisana)
Race Against Time: Part 1 (1993) … Bridget Bowers

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *