Ani Žirardo – Biografija

Ani Suzan Žirardo (franc. Annie Suzanne Girardot; 25. oktobar 193128. februar 2011), francuska glumica. Glumila je u jugoslovenskom filmuBiće skoro propast sveta” ulogu učiteljice Reze.

Posle nekoliko nezapaženih uloga, postala je poznata 1960. godine igrajući ulogu prostitutke Nađe u filmu Lukina Viskontija Roko i njegova braća. Nakon toga, nastupala je i u filmovima Marka Fererija, Rože Vadima, Marija Moničelija, Marsela Karnea, Aleksandra Saše Petrovića i Kloda Leluša.

Filmografija
 2007 Christian
Odile
 2007 Boxes
Joséphine
 2006 C'est beau une ville la nuit
La grand-mère
 2006 Le temps des porte-plumes
Alphonsine
 2005 Des fleurs pour Irma (Short)
Irma
 2005 Caché
Georges's Mom
 2005 Allons petits enfants (TV Movie)
Marthe Lacorre
 2005 Je préfère qu'on reste amis
Mme Mendelbaum
 2004 La petite Fadette (TV Movie)
La mère Fadet
 2003 Svobodnaya zhenshchina-2 (TV Mini-Series)
 2003 La prophétie des grenouilles
L'éléphante (voice)
 2003 Simon le juste (TV Movie)
Broncka
 2002 Commissariat Bastille (TV Series)
Germaine Briand

Permis de chasse (2002) … Germaine Briand
 2002 Epsteins Nacht
Hannah Liebermann
 2002 Les fleurs de Maureen (TV Movie)
Rosalie
 2001 Le marathon du lit (TV Movie)
Clotilde
 2001 Ceci est mon corps
Mamie
 2001 La pianiste
The Mother
 2000 Ainsi soit nous (Short)
Jeanne
 2000 Le bois du Pardoux (TV Movie)
Marie
 2000 T'aime
Emma
 2000 Marie Fransson (TV Series)
Georgette Carrel

S'il vous plaît (2000) … Georgette Carrel
 1999 La façon de le dire (TV Movie)
Geneviève
 1998 L'âge de braise
Caroline Bonhomme
 1998 Préférence
Blanche
 1997 Une soupe aux herbes sauvages (TV Movie)
Émilie Carles âgée
 1997 Shanghai 1937 (TV Movie)
Mme. Tissaud
 1997 Nuda proprietà vendesi (TV Movie)
Costanza
 1996 Tout ce qui brille (TV Movie)
Édith
 1996 L'histoire du samedi (TV Series)
Elisabeth / Marie

Noces cruelles (1996) … Elisabeth / Marie
 1996 Les Bidochon
La mère Bidochon
 1996 Petite soeur (TV Movie)
Léa Botelli
 1995 Les filles du Lido (TV Mini-Series)
Madame Carmino

Episode #1.2 (1995) … Madame Carmino
Episode #1.1 (1995) … Madame Carmino
 1995 Le dernier voyage (TV Movie)
Yvonne
 1995 Les misérables
Thénardière 1942
 1994 Jeanne (TV Movie)
Mme Marsilly, la mère de Jeanne
 1994 Les braqueuses
La mère de Cécile
 1994 Le JAP, juge d'application des peines (TV Series)
Danièle Barras

La Cible (1994) … Danièle Barras
 1993 Un pull par dessus l'autre (TV Movie)
Madame Belin
 1993 Colpo di coda (TV Movie)
Madame Duclos
 1993 Delitti privati (TV Mini-Series)
Ada Roversi – Medium

Episode #1.4 (1993) … Ada Roversi – Medium
Episode #1.3 (1993) … Ada Roversi – Medium
Episode #1.2 (1993) … Ada Roversi – Medium
Episode #1.1 (1993) … Ada Roversi – Medium
 1992 A Cry in the Night (TV Movie)
Reine
 1992 Alibi perfetto
Countess
 1992 Sentiments (TV Series)
Sophie Ragueneau

Les merisiers (1992) … Sophie Ragueneau
 1991 Toujours seuls
Mme Chevillard
 1991 Merci la vie
Evangéline Pelleveau (Old Mother)
 1990 Faccia di lepre
Marlene
 1990 Il y a des jours… et des lunes
Une femme seule / The lone woman
 1989 Orages d'été (TV Series)
Emma (1989)
 1989 Ruf
 1989 Cinéma 16 (TV Series)
Germaine

Le front dans les nuages (1989) … Germaine
 1989 Comédie d'amour
Le Fléau
 1989 L'agence (TV Series)

La croisière (1989)
 1989 Cinq jours en juin
Marcelle
 1988 L'altro enigma (TV Movie)
La madre
 1988 Prisonnières
Marthe
 1988 Le vent des moissons (TV Mini-Series)
Angelina Leclerc / Angélina Leclerc
 1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (TV Movie documentary)
Récitante / Narrator (French version, voice)
 1987 Florence ou La vie de château (TV Series)
Florence
 1986 Un métier du seigneur (TV Movie)
La mère
 1985 Olga e i suoi figli (TV Mini-Series)
Olga
 1985 Mussolini and I (TV Series)
Rachele Mussolini

Episode #1.4 (1985) … Rachele Mussolini
Episode #1.3 (1985) … Rachele Mussolini
Episode #1.2 (1985) … Rachele Mussolini
Episode #1.1 (1985) … Rachele Mussolini
 1985 Adieu blaireau
Colette
 1985 Partir, revenir
Hélène Rivière
 1984 Souvenirs souvenirs
Emma Boccara
 1984 Liste noire
Jeanne Dufour
 1983 Père Noël et fils (TV Movie)
Claire
 1981 La revanche
Jeanne Jouvert
 1981 La vie continue
Jeanne
 1981 All Night Long
French Teacher
 1981 La dernière nuit (TV Movie)
Marie Stuart
 1981 Une robe noire pour un tueur
Florence Nath
 1980 Le coeur à l'envers
Laure
 1980 On a volé la cuisse de Jupiter
Lise Tanquerelle
 1979 Bobo Jacco
Magda
 1979 Cause toujours… tu m'intéresses!
Christine Clément
 1979 Le cavaleur
Lucienne
 1979 L'ingorgo
Irène
 1978 La clé sur la porte
Marie Arnault
 1978 L'amour en question
Suzanne Corbier
 1978 Vas-y maman
Annie Larcher
 1978 The Discord
Bernadette Daubray-Lacaze
 1977 L'affaire
 1977 Le point de mire
Danièle Gaur
 1977 Tendre poulet
Lise Tanquerelle
 1977 Le dernier baiser
Annie
 1977 Jambon d'Ardenne
La patronne du Beauséjour
 1977 À chacun son enfer
Madeleine Girard
 1976 Docteur Françoise Gailland
Françoise Gailland
 1975 Il pleut sur Santiago
Maria Olivares
 1975 Le Gitan
Ninie
 1975 Il sospetto
Teresa
 1974 La gifle
Hélène Douléan
 1974 Juliette et Juliette
Juliette Vidal
 1974 Ursule et Grelu
Ursule
 1973 Il n'y a pas de fumée sans feu
Sylvie Peyrac
 1973 Traitement de choc
Hélène Masson
 1972 Elle cause plus, elle flingue
Rosemonde du Bois de la Faisanderie
 1972 Les feux de la chandeleur
Marie-Louise Boursault
 1972 La mandarine
Séverine Lapierre
 1972 La vieille fille
Muriel Bouchon
 1971 Mourir d'aimer…
Danièle Guénot
 1970 Le clair de terre
Maria
 1970 Les novices
Mona Lisa
 1970 Storia di una donna
Liliana
 1969 Il seme dell'uomo
The Foreigner Woman
 1969 Un homme qui me plaît
Françoise
 1969 Erotissimo
Annie
 1969 Les gauloises bleues
La mère
 1969 Metti, una sera a cena
Giovanna
 1969 Dillinger è morto
Sabine
 1968 Le pain de ménage (TV Movie)
Marthe
 1968 La bande à Bonnot
Maria la Belge
 1967 Vivre pour vivre
Catherine Colomb
 1967 Le streghe
Valeria (segment “Strega Bruciata Viva, La”)
 1965 Trois chambres à Manhattan
Kay Larsi
 1965 The Dirty Game
Suzette / Monique (French)
 1965 Una voglia da morire
Eleonora
 1965 Déclic et des claques
Sandra
 1964 Le belle famiglie
Maria (segment “Il principe azzurro”)
 1964 L'autre femme
Agnès
 1964 La donna scimmia
Maria
 1964 La bonne soupe
Marie / Marinette / Maryse / …
 1963 I fuorilegge del matrimonio
Margherita
 1963 I compagni
Niobe
 1963 Le vice et la vertu
Juliette Morand
 1963 Il giorno più corto
L'infermiera
 1962 Smog
Gabriella
 1962 Le crime ne paie pas
Gabrielle Fenayrou (segment “L'affaire Fenayrou”)
 1962 Le bateau d'Émile
Fernande
 1961 Amours célèbres
Mademoiselle Duchesnois (segment “Les Comédiennes”)
 1961 Le rendez-vous
Madeleine
 1961 La proie pour l'ombre
Anna Kraemmer
 1960 La française et l'amour
Danielle (segment “Divorce, Le”)
 1960 Recours en grâce
Lilla
 1960 La corde raide
Cora
 1959 Bobosse (uncredited)
 1958 Maigret tend un piège
Yvonne Maurin
 1957 L'amour est en jeu
Marie-Blanche Fayard (as Annie Girardot de la Comédie Française)
 1957 Le rouge est mis
Hélène (as Annie Girardot de la Comédie Française)
 1957 La nuit des rois (TV Movie)
Viola / Cesario / Sébastien
 1957 Reproduction interdite
Viviane
 1956 L'homme aux clefs d'or
Gisèle Delmar / Lewarden
 1956 Le pays d'où je viens
Extra (unconfirmed) (uncredited)
 1955 Treize à table
Véronique Chambon (as Annnie Girardot de la Comédie Française)
 1950 Pigalle-Saint-Germain-des-Prés
Une jeune fille

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *