Nora Roberts – Biografija

Nora Roberts, rođena kao Eleanor Mari Robertson (engl. Eleanor Marie Robertson; Silver Spring, 10. oktobar 1950), američka bestselerka, autor više od 209 ljubavnih romana. Njeni pseudonimi su Dž. D. Rob, kao i Džil Marč i Sara Hardesti. Nora Roberts je bila prvi autor koji je primljen u Romance Writers’ Hall of Fame 1986. godine. Od 2011, njeni romani su proveli ukupno 861 nedelja na Listi bestselera koju je sastavio Njujork tajms, uključujući i 176 nedelja, kada je neki od njih bio na mjestu broj jedan.

 

Biografija

Nora Roberts je rođena u Silver Springu, u Merilendu, kao najmlađa od petoro djece i kao jedina djevojčica. Nakon završene katoličke škole sa strogom disciplinom monahinja, udala se mlada i preselila u Kidisvilu u saveznoj državi Merilend.

Jedan kraći period je radila kao pravna sekretarica. Jednom je izjavila ”Mogla sam da kucam brzo, ali nisam znala da spelujem. Bila sam najgora pravna sekretarica ikad.” Kada su se rodili njeni sinovi, ostala je kući i bavila se raznim zanatima i poslovima. Kada je jednom prilikom u februaru 1979. godine ostala zaglavljena sa dvojicom malih sinova u mećavi, dobila je inspiraciju, izvadila je olovku i svesku i počela da piše jednu priču, koja uskoro prerasta u roman i 1981. biva objavljena pod nazivom Irish Thoroughbred.

U julu 1985. godine Nora se preudala za drugog muža, Brusa Vildera. Neposredno prije toga su zajedno proširili kuću i otvorili knjižaru.

Djela

Pali anđeo
Zlo sjeme
Želja i zapovijest
Večeras i zauvijek
Užitak u smrti
Tačno u podne
Skriveno bogatstvo
Sjeverna svjetlost
Rođena u ledu
Rođena u čežnji
Rođena u vatri
Ples po vatri
Nebo nad Montanom
Iskrena izdaja
Dragulji moje krune
Nevjerni princ
Zvijezda mora
Brda Dakote
Kraljevska afera
Tri sudbine
Istinite laži
Potraga
Plavi dim
Poštene iluzije
Mjesec nad Karolinom
Javne tajne
Vila
Lična sramota
Svjetionik
Utočište
Zaboravljeno nasljeđe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *