Monica Vitti – Profil

Monika Viti (rođena kao Marija Lujza Čečareli 3. novembra 1931. u Rimu), italijanska filmska glumica, koja je stekla svjetsku slavu 1960-ih nastupajući u filmovima Mikelanđela Antonionija, a kasnije u komedijama Marija Moničelija.

Filmografija
 1992 Ma tu mi vuoi bene? (TV Film)
Anna Masetti
 1990 Scandalo segreto
Margherita
 1986 Francesca è mia
Francesca
 1983 Flirt
Laura
 1982 Scusa se è poco
Renata Adorni / Grazia Siriani
 1982 Io so che tu sai che io so
Livia Bonetti
 1981 Camera d'albergo
Flaminia
 1980 Il mistero di Oberwald
The Queen
 1979 An Almost Perfect Affair
Maria Barone
 1979 Letti selvaggi
Maria / The Prostitute
 1978 Amori miei
Anna Lisa Bianchi
 1978 Per vivere meglio, divertitevi con noi
Valentina Contarini (segment “Un incontro molto ravvicinato”)
 1978 Il cilindro (TV Film)
Rita
 1978 La raison d'état
Angela Ravelli
 1977 L'altra metà del cielo
Susanna Maccaluso
 1976 Basta che non si sappia in giro!..
Armanda (segment “Macchina d'amore”) / Lia (segment “L'equivoco”)
 1975 L'anatra all'arancia
Lisa Stefani
 1974 Le fantôme de la liberté
Mme Foucaud / Mrs. Foucauld
 1973 Polvere di stelle
Dea Dani
 1973 Teresa la ladra
Teresa Numa
 1973 La Tosca
Floria Tosca
 1972 Gli ordini sono ordini
Giorgia
 1971 Noi donne siamo fatte così
Orchestra Member (segment “Una giornata lavorativa”) / Zoe (segment “Romantica”) / Annunziata (segment “Mamma”) / …
 1971 La supertestimone
Isolina Pantò
 1970 Le coppie
Adele (segment “Il frigorifero”) / Giulia (segment “Il leone”)
 1970 Ninì Tirabusciò, la donna che inventò la mossa
Maria Sarti / Ninì Tirabusciò
 1969 Amore mio aiutami
Raffaella Macchiavelli
 1969 La femme écarlate
Eva
 1968 La ragazza con la pistola
Assunta Patanè
 1967 La cintura di castità
Boccadoro
 1966 Les fables de La Fontaine (TV Serija)
La Baronne

Le lièvre et la tortue (1966) … La Baronne
 1966 Le fate
Sabina (segment “Fata Sabina”)
 1966 Modesty Blaise
Modesty Blaise
 1965 Le bambole
Giovanna (segment “La minestra”)
 1964 Il disco volante
Dolores
 1964 Il deserto rosso
Giuliana
 1964 Alta infedeltà
Gloria (segment “La Sospirosa”)
 1963 Château en Suède
Eleanore Falsen
 1963 Dragées au poivre
Elle
 1962 Les quatre vérités
Madeleine (segment “Le lièvre et le tortue”)
 1962 L'eclisse
Vittoria
 1962 Le notti bianche (TV Film)
Lei
 1961 La notte
Valentina Gherardini
 1960 L'Avventura
Claudia
 1959 Il borghese gentiluomo (TV Film)
Dorimene
 1958 Le dritte
Ofelia Granelli
 1958 Mont-Oriol (TV Mini-Serija)
Cristiana Andermatt

Episode #1.4 (1958) … Cristiana Andermatt
Episode #1.3 (1958) … Cristiana Andermatt
Episode #1.2 (1958) … Cristiana Andermatt
Episode #1.1 (1958) … Cristiana Andermatt
 1958 Il tunnel (TV Film)
Myra North
 1957 Una pelliccia di visone
Luisa Panetti (nepotpisana)
 1956 Questi ragazzi (TV Film)
Giovanna
 1956 L'alfiere (TV Mini-Serija)
La regina

Episode #1.6 (1956) … La regina
Episode #1.4 (1956) … La regina
 1954 Ridere! Ridere! Ridere!
Maria Teresa (nepotpisana)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *