Kristijan Bejl skoro neprepoznatljiv u ulozi: Film o Diku Čejniju dobio najviše nominacija za Zlatni globus

NAGRADE ĆE BITI DODIJELJENE 6. JANUARA
 Nominacije za Zlatni globus objavljene su u Hotelu Beverli Hils u Beverli Hilsu u američkoj državi Kaliforniji

Foto: Reuters Autor: BETA

Filmska biografija bivšeg američkog potpredsjednika Dika Čejnija “Vajs” (Vice) u režiji Adama Mekeja predvodi u nominacijama za 76. godišnju dodjelu nagrada Zlatni globus sa šest nominacija, koje su objavljene danas u Holivudu.

Odmah iza filma “Vajs” su sa po pet nominacija muzički rimejk “A star is Born” u režiji Bredlija Kupera koji igra i glavnu ulogu, međurasna drama “Grin boks” (Green Box) i istorijski film “Fejvorit” (The Favourite).

Za film “The Favourite” njegove tri protagonistkinje su sve dobile nominacije za glumu, Olivija Koulman kao kraljica An, Rejčel Vajs i Ema Stoun.

Nominacije za Zlatni globus objavljene su danas u Hotelu Beverli Hils u Beverli Hilsu u američkoj državi Kaliforniji.

Malo ljudi je predvidjelo uspjeh filma “Vajs” koji je između ostalog dobio nominacije za najbolji film i najboljeg glumca Kristijana Bejla koji je skoro neprepoznaljiv u toj ulozi kao bivši potredsjednik SAD.

Sa po četiri nominacije slijede film “BlacK Klansman”, djelo Spajka Lija inspirisano ulogom crnog policajca koji se inflintrirao u Kju Kluks Klan, i “Povratak Meri Popins”, s Emili Blant u glavnoj ulozi.

Zlatni globusi za film se dijele na kategorije drame i komediju ili mjuzikl.

Nominacije za najbolji film u kategoriji drame su blokbaster “Black Panther”, film o grupi Kvin “Bohemian Rhapsody”, “If Beale Street Could Talk” najnoviji film reditelja filma “Munlajt” Berija Dženkinsa, kao i “A Star is Born” i “Black Klansman”.

Lejdi Gaga i Bredli Kuper su dobili nominacije za najbolju žensku odnosno mušku ulogu za rimejk mjuzikla “A Star is Born”. Nominaciju za najbolju mušku ulogu dobio je i Vigo Mortensen za film “Green Book”.

Za najbolju žensku ulogu u kategoriji filmske komedije ili mjuzikla nominovani su Emili Blant za film “Mary Poppins Returns”, Olivija Koulman za “The Favourite”, Elzi Fišer za “Eight Grade”, Šarliz Teron za “Tully”, Konstans Vu za “Crazy Rich Asians”.

Za najbolju mušku ulogu u toj filmskoj kategoriji nominovani su Kristijan Bejl za “Vice”, Lin-Manuel Miranda za “Mary Poppins Returns”, Vigo Mortensen za “Green Book”, Robert Redford za “The Old Man & The Gun” i Džon Rajli za “Stan & Ollie”.

Za najbolju glumicu u drami nominovani su Glen Klous za “The Wife”, Lejdi Gaga za “A Star is Born”, Nikol Kidman za “Destroyer”, Melisa Makarti za “Can You Ever Forgive me” i Rozamund Pajk za “A Private War”.

Za najbolju mušku ulogu u drami takmičiće se Bredli Kuper za film “A Star is Born”, Vilijem Dafo za “At Eternity's Gates”, Džon Dejvid Vašington, za “Black Klansman”, i Rami Malek za svoju interpretaciju Fredija Merkjurija u “Bohemian Rhapsody”.

Bredli Kuper nominovan je takođe u kategoriji najboljih reditelja, sa Spajkom Lijem (A Black Klansman), Adamom Mekejom (Vice) i Piterom Farelom (Green Book).

Zlatni globusi biće uručeni 6. januara i među najprestižnijim su američkim filmskim nagradama i smatra se da nagovještavaju pobjednike Oskara.  Za nominacije za Zlatni globus glasa oko 95 novinara iz Holivudskog udruženja stranih novinara koji se u mnogome razlikuju od 8.200 filmskih profesinalaca Akademije za filmsku umjetnost i nauku koja glasa za Oskare.

www.vijesti.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *