Podgorica film festival od 5. do 9. decembra u KIC-u

Treći Podgorica film festivala će se održati od 5. do 9. decembra u KIC-u “Budo Tomović”.

Podgorica Film Festival je festival dugometražnog i kratkog igranog filma koji se organizuje u glavnom gradu Crne Gore.

Festival predstavlja recentne naslove regionalne i svjetske kinematografije, u programskoj saradnji sa Evropskom Filmskom Akademijom, kao i Eye On Films platformom. Program je koncipiran tako da se publici pružaju dnevne i večernje projekcije u različitim programskim segmentima, i prisustvo otvorenim predavanjima i radionicama koje Festival organizuje.

U ovogodišnjem programu biće prikazano 26 filmova, od kojih su većina crnogorske premijere, a kojih nema na redovnom bioskopskom repertoaru.

Festival je dobitnik EFFE label-a (Europe for Festivals, Festivals for Europe) za 2017-2018. godinu. EFFE platforma je dio angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike. EFFE label se dodjeljuje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Organizator Festivala je NVO Podgorica film festival, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom.

Ovogodišnji festival su podržali Ministarstvo kulture Crne Gore, Filmski centar Crne Gore, Sekretarijat za kulturu i sport i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

One thought on “Podgorica film festival od 5. do 9. decembra u KIC-u

  • 05/12/2018 at 6:54 pm
    Permalink

    Imenjače, mogao si navesti spisak filmova ili link za web-site festivala.
    Pozdrav

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *