Zajednička zbirka rukopisa foruma mladih pisaca KIC Budo Tomović – Predstavljene “Bespomoćne riječi”

Četvrta zajednička zbirka rukopisa Foruma mladih pisaca Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović”, zbornik „Bespomoćne riječi” predstavljen je protekle sedmice u Podgorici, a pored poezije i proze autora zastupljeni su i “najuspjeliji radovi polaznika tromjesečne radionice kreativnog pisanja koju je vodio pisac Vasko Raičević”, a njen likovni urednik je Suzana Pajović.

Svoju poeziju i priče iz knjige govorili su: Luka Boljević, Milena Radević, Marko Stanojkovski, Nikola Ćorac, Jana Radičević, Nikolina Tomović, Marija Vesković, Simona Ivanovski, Nina Bukilić, Jelena Đurović i Barbara Delać.

„Radovi sabrani u ovoj knjizi više su od književnih pokušaja, mnogi od njih zaokružene su i cjelovite književne tvorevine, a svi bez izuzetka glas su generacije novog milenijuma koja traži mjesto u književnom svijetu svoje savremenosti. Većina tekstova postavlja pred čitaoce zahtjev refleksije, kritičkog odnosa prema društvenoj stvarnosti, te svijesti o podvojenosti egzistencije na njen fizički i virtuelni aspekat, bez kojega savremeni život više nije moguće zamisliti”, istakla je teoretičarka književnosti Jelena Knežević koja je urednica i recenzentkinja knjige.

www.vijesti.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *