ČITAOCI „BOOKVARA” Nagradili roman Jelene Lengold

Čitaoci onlajn magazina „Bookvar” nagradili su roman Jelene Lengold „Odustajanje”, prenosi B92. Čitaoci „Bookvar” onlajn magazina imali su prilike da u toku jednog dana glasaju za najbolji roman koji je ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu.


Ukupno 235 ljudi je glasalo, dok je Jelena Lengold apsolutni pobjednik sa ukupno 175 glasova.
Daleko iza nje sa 17 glasova je Lana Bastašić sa romanom „Uhvati zeca”, a slijede sa 14 Goran Marković sa romanom „Beogradski trio”, sa 12 Vladimir Tabašević „„Zabluda svetog Sebastijana”, sa 10 Saša Savanović „Deseti život” i sa sedam glasova Branka Krilović za „Prekasno”.
Što se čitalaca tiče, odluka je jasna, roman Jelene Lengold „Odustajanje” ponajviše zaslužuje NIN-ovu nagradu za 2018. godinu, a da li će i žiri donijeti istu odluku saznaćemo u ponedeljak u podne.
Roman „Odustajanje” je uzbudljiva i zanosna priča o glavnoj junakinji u tri životna doba, o sjećanjima na djetinjstvo i odrastanje, kao i na minule i nezaboravljene ljubavi, o iskustvu pune zrelosti, o činjenicama intimne i porodične istorije koje se ne mogu potisnuti, ali se o njima mora pričati. „Odustajanje” je snažna knjiga
PRIREDILA: S.Ć.

https://www.dan.co.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *