FEST otvara film Miljenica

Međunarodni filmski festival FEST, koji se ove godine održava od 22. februara do 3. marta, otvoriće film Miljenica, rekorder sa 10 nominacija za Oskara, a publika u Beogradu moći će da gleda i druge filmove iz konkurencije za zlatne statuete Američke filmske akademije, saopštio je danas Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Film Miljenica nominovan je za najbolji film, režiju, originalni scenario, glavnu žensku ulogu, dve sporedne ženske uloge, montažu, kameru, kostim i scenografiju. Miljenica će biti prikazana u programu Gala, u okviru koga se nalazi i Potpredsednik, drugi film po broju nominacija.

Potpredsednik je nominovan za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju mušku glavnu ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolju sporednu mušku ulogu, najbolju šminku i najbolju montažu. U programu Gala biće prikazana i dva filma koja nose izuzetne glumice – Glen Klouz, koja je nominovana za najbolju glumicu u ostvarenju „Žena“, i Redžina King, koja je nominovana za najbolju sporednu ulogu u filmu „Šapat ulice“.

Za isti film, Beri Dženkins nominovan je za najbolji adaptirani scenario, a Nikolas Britel za najbolju muziku. U programu FEST prikazuje se i film „Zelena knjiga“, koji ima nominacije za najbolji film, originalni scenario, najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca i najbolju montažu. U istoj selekciji prikazuje se i film Pavela Pavlikovskog, „Hladni rat“, koji je nominovan za najbolju režiju, kameru i najbolji strani film. Libansko ostvarenje „Kapernaum“, rediteljke Nadin Labaki, u trci je za najbolji film van engleskog govornog podru?ja, a na FEST-u će se takmičiti za jednu od nagrada u Glavnom takmičarskom programu.

https://www.danas.rs/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *