Milan Vlajčić – Priznanje koje sjeća na kolegu

URUČENA NAGRADA „NEBOJŠA POPOVIĆ”

Nagrada „Nebojša Popović” za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umjetnosti i kulture za 2018. godinu svečano je uručena prekjuče filmskom i književnom kritičaru, publicisti i novinaru Milanu Vlajčiću. On je primajući nagradu istakao zasluge Nebojše Popovića (1958-2015) za predstavljanje autora i autorskog filma na televiziji i u Kulturnom centru Beograda (KCB).
Zahvaljujući svima na dolasku „u velikom broju po ovom kijametu i ovoj nesreći u kojoj živimo”, Vlajčić je istakao da je divno što su nagradu „Nebojša Popović” podržali KCB, Filmski centar Srbije, Jugoslovenska kinoteka i desetak drugih važnih ustanova i festivala.
– Nijedna nagrada u ovoj zemlji, a ima ih oko 400, nema taj niz osnivača i onih koji je podržavaju – rekao je Vlajčić, kome je priznanje uručio u DKC-u direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić, predsjednik žirija.
Prethodno je direktor festivala „Slobodna zona” Rajko Petrović podsjetio na lik i djelo Nebojše Popovića, u prisustvu članova njegove porodice i mnogobrojnih ličnosti iz kulturnog života Beograda, među kojima su bili i prvi laureati te nagrade.
Vlajčić je sjećajući se Popovića podijelio sa gostima svečanosti detalje njihovog poznanstva i druženja, koje datira od ranih osamdesetih.

https://www.dan.co.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *