CRNOGORSKA PREMIJERA FILMA RADOSLAVA T. STANIŠIĆA O MILU ĐUKANOVIĆU

Neprilagođeni filmski grof

Đukanović je jedan od ugaonih temelja crnogorske kinematografije, reditelj širokog zanimanja

Film o scenaristi, profesoru i reditelju Milu Đukanoviću „Neprilagođeni filmski grof”, čiji režiser i scenarista je Radoslav T. Stanišić, imaće crnogorsku premijeru 14. februara u 20 časova u Bioskopu „Sinepleks” u Delta sitiju.

To je dugometražni dokumentarni film sa elementima igrane strukture. Đukanović je jedan od ugaonih temelja crnogorske kinematografije, reditelj širokog zanimanja i visokog umjetničkog senzibiliteta.

– Film o Đukanoviću je pravljenje vizuelne filmske istorije koja će biti od nasušne naučne i laičke koristi novim generacijama, imajući u vidu koliko je upravo filmska istorija Crne Gore siromašna, a koliko imamo filmskih velikana koji su stvarali u okviru jugoslovenske kinematografije – kazao je Stanišić.

Milo Đukanović, scenarista i reditelj, rođen je 1927. godine na Čevu. Đukanović potiče iz ugledne katunske familije koja je živjela u centru Cetinja. Studirao je režiju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Filmsku režiju usavršavao u Italiji. Bio je profesor na FDU.

A.Ć.

https://www.dan.co.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *