Imitacija života/Imitation of Life – Priča o filmu

Imitation of Life (sh. Imitacija života) je američki igrani film snimljen 1959. godine u režiji Douglasa Sirka, poznat kao jedna od komercijalno najuspješnijih hollywoodskih melodrama 1950-ih, odnosno jedno od klasičnih ostvarenja žanra.

Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Fannie Hurst, odnosno remake istoimenog crno-bijelog filma iz 1934. godine. Protagonistica, čiji lik tumači Lana Turner je glumica Lora Meredith koji radi karijere zanemaruje kćer Susie, te angažira crnu kućnu pomoćnicu Annie Johnson (čiji lik tumači Juanita Moore) koja će sa vremenom postati dio njene porodice. Radnja prikazuje probleme koje objema ženama stvaraju njene kćeri kada odrastu – Susie (čiji lik tumači Sandra Dee) se zaljubi u Lorinog momka (čiji lik tumači John Gavin), a Anniena kćer Sarah Jane (čiji lik tumači Susan Kohner) se zbog neobično svijetle puti pokušava izdavati za bjelkinju i odriče se vlastite majke.

Poticaj za snimanje filma je pružio tadašnji pokret za građanska prava američkih crnaca, koji je aktualnom učinio dotada od strane Hollywooda uglavnom izbjegavanu temu međurasnih odnosa. Producent Ross Hunter je, pak, inzistirao na izmjenama scenarija u odnosu na predložak, pa je tako lik koji tumači Turner pretvoren u glumicu, a što je bio povod da se u filmu koriste raskošni i atraktivni kostimi. Publici se film izuzetno dopao, te je predstavljao jedan od najuspješnijih filmova godine. Kritičari mu, međutim, nisu bili skloni, zamjerajući mu preveliku melodramatičnost i kič. Kasniji kritičari su ga, međutim, počeli hvaliti te ga drže jednim od najboljih ostvarenja Sirkove kinematografije.

Uloge

https://sh.wikipedia.org/wiki/Imitacija_života

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *