Dramedija „Fighting With My Family“ – Slatko rvanje sa čudacima

Piše:

Marija Ivanović

Možete li da zamislite Sersi bez „oklopne“ haljine i čaše crnog vina, sa pirsingom u usni, drečavom crveno-crnom kosom i masnim ajlajnerom, kako prebacuje Planinu preko ramena u rvačkom ringu? Naravno da možete, jer Lina Hidi stvorena je za uloge žena koje odskaču i prkose.

U simpatičnoj dramediji „Fighting With My Family“ Hidi ne druguje sa starijim Kleganijem, već sa dežurnim britanskim spadalom – Nikom Frostom.

02-mama-i-tata-rvaci

Velika liga

Zvijezda serije „Game of Thrones“ i simpatični Britanac igraju sporedne, ali vrijedne uloge: Džuliju i Rikija Najta, čudnjikavi bračni par iz Norviča, britanske zabiti bogu-iza-nogu. Njih dvoje apsolutno ne znaju u koga su više zaljubljeni – u sopstvenu djecu ili u rvanje. Za njih ring nije nešto lažno, namješteno, puka zabava za mase, već filozofija i način života. I učinili su sve da tu opsesiju prenesu i na svoje klince.

Naravno, uz takve roditelje, rvanje postaje jednako bitno i za njihovo troje djece, od kojih jedno, kćerka Saraja (magnetična Florens Pju) dobija priliku da se oproba u magičnom svijetu World Wrestling Entertainmenta, uz nadzor velikih faca kao što su Dvejn Džonson, koji efektno podsjeća na čari svog The Rocka i Vins Von koji blista u roli njenog nesenzibilnog trenera Hača.

U trenutku kada Saraja, sa novim stejdž imenom Pejdž, stupi u veliku ligu, a njen brat Zek (Džek Lovden) ne prođe audiciju – nastaje drama. Tačnije, polako se otkriva da su oboje previše romantizovali svijet rvanja.

Niti je dovoljno željeti da „izgineš“ u ringu za komadić WWE slave da bi bio dobar rvač, niti je to profesija za one koji nijesu spremni da se odreknu svega da bi uspjeli. Zek i Saraja to uče na drugačije, ali jednako teške načine.

03-the-rock

Rođen za posao

„Fighting with my Family“ je najbolji kada se drži crnohumorne teritorije, što se i očekivalo od debitantskog filma Stivena Merčanta, čovjeka koji je pisao i režirao za TV hit komediju „The Office“ i sarađivao je sa legendom Rikijem Džervejsom.

Čim ova dramedija skrene u sentimentalne vode i pokuša da nam nešto objasni o neraskidivim vezama između članova familije koji su toliko opsjednuti idejom o rvanju, da ne čuju i ne vide jedni druge –dolazimo na klizaviji teren.

Opet, uprkos naivnostima i trunkama sladunjavosti, Merčantova dramedija ne tone ni na trenutak. Sitne mane poništavaju fenomenalna energija glumačke ekipe, bezobrazni humor („Dick me dead, and bury me pregnant!“), ti-en-tijevski soundtrack i sjajne rvačke koreografije.

Naravno, ništa manje od njih nije važna ni supersimpatična poruka ohrabrenja svim čudacima svijeta da nikada ne odustanu od sopstvenog čudaštva. Vins Von je izgleda stvoren da igra tipove koji su zaduženi da provjere od kakvog su kova takvi ljudi. Skoro da bismo se mogli zakleti da bi on trebalo da igra cinično ljutog, ali dobronamjernog trenera u svakom filmu koji ima takvu ulogu. Čovjek je rođen za taj posao!

04-vins-von

Prvoklasna harizma

Došli smo skoro do kraja, a nijesmo pomenuli da je film inspirisan istinitom pričom o najmlađoj, tada dvadeset jednogodišnjoj rvačici koja je 2014. godine osvojila Divas Championship. Saraja Najt, poznatija kao Pejdž, sigurno mora biti zadovoljna izborom glumice koja ju je odigrala.

Nakon hipnotišuće uloge u mini-seriji „Little Drummer Girl“, Florens Pju ponovo je oborila s nogu potvrđujući utisak da je pred njom velika karijera. Malo je mladih glumica koje imaju takvu harizmu i koje sa takvom lakoćom podvaljuju priče sopstvenih junakinja na velikom platnu.

Jedva čekamo da je vidimo ponovo u najavljenim filmovima „Little Women“ i „Black Widow“.Sigurni smo da će nam ponovo prodati sve što bude željela da kupimo, i u nestrpljivo očekivanoj drami Grete Gervig, i u Marvelovom blokbasteru.

Ocjena: 7,5/10

 

Režija: Stiven Merčant Uloge: Florens Pju, Džek Lovden, Lina Hidi, Nik Frost, Vins Von, Dvejn Džonson Trajanje: 109 min

 

FOTO: imdb.com / vox.com / collider.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *