Nele Karajlić održao koncert pred punim Tašmajdanom

Nele Karajlić večeras je održao koncert pred punim beogradskim Tašmajdanom, uz neminovno prisećanje na bivšu Jugoslaviju i Dan mladosti.

Pre 23 godine nastupio je na istom mestu, a večeras je nekadašnji frontmen čuvenog „Zabranjenog pušenja“, pred oko 8.000 gledalaca, izašao u pratnji benda „Osiromašeni uranijum“.

Pred beogradskom publikom sa bendom „Osiromašeni uranijum“ Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Koncert je počeo pesmom „Javi mi, ja ću čekati“, a u nastavku su odzvanjali jedan za drugim dobro poznati hitovi „Zabranjenog pušenja“.

Nele je večerašnji nastup doživeo kao svojevrsni vremeplov i putovanje kroz prošlost, uz hitove njegove. U vremeplovu je neizbežno bilo i prisećanje na neke prošle dane i pionirske marame.

„Pionirsku maramu smo zaboravili 1984/85, tada je bila poslednji put u mojoj kući negde zaturena. Posle smo se drug Tito i ja posvađali, imali smo mali nesporazum, ali evo došao sam da se pomirimo, pošto je praštanje deo mog emotivno-intelektualnog koncepta“, objasnio je Nele.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda
https://www.danas.rs/

 

 

Priznaje da, bez obzira na sve, voli i ovaj 25. maj, jer ga podseća na mladost i neko lepo doba.

„Taj pojam maja i Jugoslavije iz onog vremena, ako otkačimo taj politički deo, bilo je nešto veoma pozitivno. Jugoslavija je bila zemlja u kojoj su ljudi bili nasmejani, a u zemljama koje su nastale posle nje nema nasmejanih ljudi“, kazao je Karajlić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *