Како је пропао рокенрол – Прича о филму

„Како је пропао рокенрол“ је југословенски омнибус филм из 1989. године, који чине три независна дела: До извора два путића, Није све у љубави (има нешто и у лови) и Не шаљи ми писма, чији су редитељи Зоран Пезо, Владимир Славица и Горан Гајић, а сценаристи су Бранко Вукојевић, Александар Баришић и Биљана Пајкић. Музику за филм су написали Владимир Дивљан (Идоли), Срђан Гојковић (Електрични оргазам) и Душан Којић (Дисциплина кичме).

Радња

Прва прича: До извора два путића Младић Кома је показао да све може да уради боље од свога тате, макар при томе морао да постане и нинџа. Ко мрзи народњаке, нарочито новокомпоноване, открива се на крају.

Друга прича: Није све у љубави, има нешто и у лови Дракула је опет настрадао. Међутим, овог пута, глогов колац, сребрни метак или крст нису му дошли главе. Једна плавуша успела је да га лиши вечног живота (момачког) и без помоћи изласка сунца.

Трећа прича: Не шаљи ми писмо Ева шије а Ђуро свира. Оно што им не да мира је Писмо. Не само да се не зна ко га је написао, већ и коме је упућено. Кад се све сазна, можда ће бити касно за Еву и Ђуру.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Како_је_пропао_рокенрол

Улоге
Глумац Улога
Срђан Тодоровић Кома
Велимир Бата Живојиновић Крста Клајић Клаја
Соња Савић Бојана
Бранимир Брстина Срђан Хаџи-Карић
Небојша Бакочевић Дарко
Аница Добра Барбара
Бранко Ђурић Ђуро Ђура Веселиновић
Весна Тривалић Ева Веселиновић
Богдан Диклић Слободан
Драган Бјелогрлић Млађи полицајац
Слободан Бода Нинковић Старији полицајац
Жика Миленковић Начелник полиције
Душан Којић Зелени Зуб

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *