“Arsenal” jači od kiše

Posle nevremena, provod do zore u Kragujevcu

TRIJUMFALNO drugo veče “Arsenal festa 09” u četvrtak u Kragujevcu ispunjeno je nastupima raznovrsnih izvođača kao što su Litl Stiven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, “Ritam nereda”, pred oko 5.000 posetilaca, i to posle nevremena koje je tokom popodneva i rane večeri pogodilo Kragujevac.

Zbog uporne i obilne kiše, početak programa je morao da bude malo odložen, ali je “Arsenalova” publika strpljivo čekala da padavine prestanu. Za početak, na Mejn stejdžu Vlatko Stefanovski je još jednom pokazao zašto je gitarista svetskog glasa, nadahnutim izvođenjima klasika sastava “Leb i sol” i njegove solo karijere.

Nasledio ga je na sceni gitarista Brusa Springstina Litl Stiven, sa svojim mnogoljudnim pratećim bendom “Discipls of soul”, priredivši pravi spektakl. Prepoznatljiv po obaveznoj marami na glavi, on je kao majstor ceremonija vodio zvučno moćan bend, obogaćen izazovnim plesom tri prateće pevačice i podrškom duvačke sekcije.

Veče na Mejnu zaključio je Darko Rundek sa svojom “Ekipom” podarivši u sitne sate brojnoj publici pesme kakve su “Ruke”, “Sejmeni”, “Ima ih”, “Aj karmela”, “Šejn”, “Apokalipso”…

Vlatko Stefanovski

Na prepunom Gardenu vrilo je uz “Ritam nereda” i kantautora Mileta Kekina koji je predstavio novi solo album “Kuća bez krova”, a usledili su bluz psihodeličari M.O.R.T. i Dejan Cukić i “Spori ritam”.

Litl Stiven / Foto Nemanja Đorđević

www.novosti.rs/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *