Godišnjica smrti velikog glumca: Manda vječno u srcima

Obeležene tri godine od smrti glumca Milorada Mandića

TREĆU godišnjicu smrti jednog od najomiljenijih srpskih glumaca Milorada Mandića Mande obeležili su njegova porodica i prijatelji. Na pomenu, Mandinu večnu kuću u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju posetili su i njegovi prijatelji i kolege sa kojima je provodio najviše vremena na sceni i u životu.

Glumci, reditelji i svi ostali koji su Mandića poznavali i voleli, delili sa njim scenu, ali i ciljeve i ideale, odali su počast Mandi i položili cveće na njegov grob. Sa buketima, kod Mandine večne kuće bili su Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Boda Ninković, Dragan Petrović Pele…

Iako vreme prolazi, oni koji su ga najviše voleli ne mire se sa njegovim iznenadnim odlaskom. Za njih, kako kažu, on je i dalje tu, mnogo toga ih gotovo svakodnevno seća na njega, a rado se nasmeju nekim starim zgodama. Njegovo mesto u njihovim srcima neće niko zauzeti.

Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. godine u 56. godini, na sceni Ustanove kulture “Vuk”. Njegovo srce prestalo je da kuca na pozorišnim daskama dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi “Petar Pan”. U “Vuku” su u tom trenutku igrane predstave izmeštene iz zdanja “Buhe” – u čiju je obnovu Manda, kao upravnik, ulagao svu svoju energiju i žar. Za sobom je ostavio suprugu Anastasiju Anju Mandić, takođe glumicu, i četvoro dece.

Vesna Trivalić i Dragan Bjelogrlić

Boda Ninković

Dragan Petrović Pele

OPELO PROTE MILOVANA SINU NEBOJŠI

Prolaznici su na današnje zadušnice, osim na Mandin, svraćali i na grob glumca Nebojše Glogovca, čije su večne kuće jedna uz drugu.

Prota Milovan Glogovac je držao opelo svom sinu.

Cveće na grobu Milorada Mandića / Foto I.Marinković

www.novosti.rs/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *