Predstava „Nevjerojatan događaj”, uprkos kiši, odigrana na „Barskom ljetopisu” – Razotkrivanje onoga što nikome ne bismo rekli

Sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova pričaju svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkrivaju i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli. Iako je kiša nakon 60 minuta prijetila da sve prekine, odustajanje nije bilo opcija ni za glumce ni za publiku…

U sklopu pozorišnog programa ovogodišnjeg „Barskog ljetopisa”, u Starom Baru je uprkos kiši odigrana predstava „Nevjerojatan događaj“, teatra „Exit” iz Zagreba. Pred nešto više od stotinu gledalaca među zidinama starogradske tvrđave četvoro glumaca donijelo je autorski projekat ugledne i nagrađivane hrvatske rediteljke Ivice Boban, i predstavili na sceni više od 20 likova.
Iako je kiša nakon 60 minuta prijetila da sve prekine, odustajanje nije bilo opcija ni za glumce ni za publiku. Tara Rosandić, Anja Matković, Erna Rudnički i Filip Detelić u virtuoznoj pozorišnoj igri punoj zapleta pokazali su izuzetne sposobnosti improvizacije,a barska publika je još jednom pokazala koliko voli pozorište i cijeni svaku posvećenost. Većina gledališta skrovište od kiše na otvorenoj sceni potražila je pod krošnjama drveća, dok su najhrabriji u prvim redovima, ipak ostali da sjede.
Predstava u stilu savremene komedije del’ arte govori o borbi za opstanak i spas iz bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicionog neoliberalno-kapitalističkog vremena koje živimo. Šarmantni Filip Detelić, koji je pobrao sve simpatije publike, kazao je da se mnogi mogu prepoznati u ovoj predstavi.
Sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova pričaju svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkrivaju i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli.Na pozornici do kraja uspiju razgolititi i stvarnost i našu intimu, nasmijati nas do suza tuđim i našim slabostima, glupostima, pa i nesrećama.
D.S.


I tuga i smijeh
– Najsmješnije su upravo situacije u kojim se prepoznate i nije da je ovo vrijeđanje publike, već su zapravo sve ovo životne situacije. A kad kažem publika, želim ih sve pohvaliti što su uprkos kiši ostali do kraja –zaključio je Detelić, a njegova partnerka na sceni, Anja Matković, dodala je da predstava donosi lepezu emocija te tako dopire do publike.
– Ima i tuge i smijeha, to su životne priče i u momentu kada se nadju na sceni oni su svi u najkriznijoj situaciji i krenu pričati svoju piču iz koje proizidju pravi životni problemi – kazala je Matković.

 

https://www.dan.co.me/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *