Desperado – Priča o filmu

Desperado je film Roberta Rodrigueza.

Radnja

Bivši gitarist (Banderas) traži osvetu protiv narko-bossa koji je ubio ženu koju je volio. Na putu se zaljubljuje u Carolinu (Hayek), ženu koja radi za šefa narko-kartela, Bucha. Film je poznat po domišljatim scenama pucnjave, uključujući puške i bacače raketa skrivene u kofere za gitare.

Glumci
Glumac Uloga
Antonio Banderas El Mariachi
Salma Hayek Carolina
Steve Buscemi Buscemi
Joaquim de Almeida Bucho
Carlos Gómez Buchov pomoćnik
Tito Larriva Tavo
Angel Aviles Zamira
Danny Trejo Navajas
Abraham Verduzco Niño
Carlos Gallardo Campa
Albert Michel, Jr. Quino
Cheech Marin Barmen
Quentin Tarantino Dostavljač
Produkcija

Desperado je proslavio Antonija Banderasa i upoznao američku publiku sa Salmom Hayek. Njezina uloga bila je prva glavna meksičke glumice u Hollywoodu još od četrdesetih, kad je tamo nastupala Dolores del Rio. Studio je prvotno htio plavušu; nakon probe, Hayek se pokazala kao idealan izbor za ulogu.

Rodriguezov prijatelj, scenarist i redatelj Quentin Tarantino, pojavljuje se u cameo ulozi, igrajući “Dostavljača”. Pojavljuje se i Carlos Gallardo, koji je glumio Banderasovu ulogu u Rodriguezovu prethodnom filmu, El Mariachi. U Desperadu se pojavljuje kao El Mariachijev prijatelj zvan Campa.

Zanimljivosti
  • Mnogi od sporednih glumaca pojavljuju se u drugim Rodriguezovim filmovima kao što su Spy Kids, Od sumraka do zore i El Mariachi.
  • Desperado zapravo nije trebao biti nastavak. Rodriguezov prijatelj Quentin Tarantino nagovorio ga je da promijeni par elemenata u priči rekavši da je ovo njegova “Meksička dolarska trilogija”, referirajući se na “Dolarsku trilogiju” Sergija Leonea u kojoj je nastupio Clint Eastwood, a koja isto tako nije sastavljena od doslovnih nastavaka nego su se isti glumci pojavljivali u različitim ulogama.
  • Budući da se Salma Hayek osjećala neugodno dok je snimala scenu seksa, cijela ekipa je morala izaći sa seta dok su Rodriguez i njegova žena snimili cijelu scenu, iako su svi članovi ekipe jedva čekali taj dan. Bio je to i jedini dan kad se cijela ekipa pojavila (prema komentaru na DVD-u).
  • Robert Rodriguez je dao manje uloge svojim sestrama, Angeli Lanzi i Patriciji Vonne.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Desperado_(film)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *