Četvrt vijeka od poslednjeg beogradskog koncerta grupe EKV

Na današnji dan, 19. septembra 1994. godine kultni bend Ekatarina Velika (EKV) održao je poslednji koncert u Beogradu u Klubu studenata tehnike (KST).

Tim povodom, EKV tribute projekat Deca iz vode održaće večeras koncert sećanja na Milana i Magi i obeležiti 25 godina od poslednjeg beogradskog koncerta EKV u bašti KST-a.

Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto 1994. godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert. Od tada je prošlo 25 godina, a sećanje na Milana Mladenovića i Margitu Stefanović Magi, koja je uz Milana bila jedini član grupe od početka do kraja, i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike.

Udruženje Deca iz vode, koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, manifestacijama u gradovima širom bivše Jugoslavije čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe EKV putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama.

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista EKV-a koji je svirao na tom koncertu“, kažu Deca iz vode i dodaju: „On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe Kanda kodža i Nebojša, a pored toga drži časove gitare u KST-u“.

Pre koncerta, na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja Deca iz vode, a posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima.

Pored repertora koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme EKV-a sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično, baš kao što su nekad Milan i Magi radili na EKV unplugged nastupima.

Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4 časa.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji u Felix shop-u, Yugovinyl store-u i KST-u po promo ceni od 400 dinara, a početak događaja zakazan je za 22 časa i 30 minuta.

Foto: Promo

https://www.danas.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *