Koncert Bajage i “Instruktora” u Sava centru: Raskošne verzije vječnih hitova

Momčilo Bajagić i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom “Impresija” na “Evergrin festivalu” u Nišu

LEGENDARNI Bajaga i “Instruktori” održaće 5. decembra specifičan koncert u beogradskom Sava centru pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, i to povodom obeležavanja 35 godina rada benda. Događaj je nazvan “Koncert za rok grupu, orkestar i hor”. Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko “Tiketsa” i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

Momčilo Bajagić i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom “Impresija” na “Evergrin festivalu” u Nišu. Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića, i dodaje:

– Palo nam je na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra biće stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način. Biće pun zvuk, to je uvek tako kod velikog orkestra.

O gostima Bajagić, zasada, ne želi da priča.

– Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer su nam potrebni za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup – sa bisevima više od dva sata. Biće i numera koje dugo nismo svirali. U Beogradu, recimo, duže vreme nismo izvodili “Buđenje ranog proleća”.

Popularni roker najavljuje da ovakve koncerte planiraju da održe i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

– Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma “U sali lom”, pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu – smatra Bajaga, koji se sa “Instruktorima” vraća u dvoranu Sava centra tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je bend obeležavao 25 godina postojanja.

PREMIJERNO U DABLINU

ŠTO se tiče “običnih” koncerata, bend će 19. oktobra prvi put nastupiti u Dablinu.

– Tamo se ranije nije sviralo, ali se sada pojavila populacija koja zna naše pesme – kaže Bajaga za “Novosti”. – Ovo je prvi put da uopšte sviramo u Irskoj. Imaćemo standardni program koji izvodimo na turneji. To će biti jedan od većih naših nastupa do kraja godine.

Foto Nebojša Babić

www.novosti.rs

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *